Креативни корици на Фейсбук дневници 2

43
Добави коментар
imass
imass

Въпреки, че много от потребителите се чувстват некомфортно с промените по Фейсбук (в частност Фейсбук дневника – Timeline) все пак и той носи своите положителни черти. Една от тях е да “украсявате” вашите профили. Да демонстрирате креативност и майсторство в така наречените “хакове” на кориците на дневника (Facebook Timeline – Cover Hack)
Това са възможностите да съчетаете вашата корица, заедно с профилната си снимка, при което крайния резултат е една интересна и креативна визия на вашия фейсбук профил.
Ще Ви покажа 20 от най-интересните профили на които попаднах, след което ще ви покажа как а си ги направите и вие 🙂
Ако сте се вдъхновили достатъчно и ви се иска и вие а си “разчупите” фейсбук профила, ето какво трябва да направите:
Първото и най-важно нещо, е да се съобразите с размера с който фейсбук приема корицата ви (без да я оразмерява и изрязва). Той е 851×315px.
За да си направите подобен профил:
(Нужни са Ви “Adobe Photoshop” и програма за заснемане на екрана. Аз използвам “Techsmith Snagit”, но можете да използвате и вградената функция на Windows за заснемане с Ctrl+Prt Sc -> отваряте Paint -> Ctrl+V -> и си запазвате снимката)
Направeте скрииншот на фейсбук дневника си.
Изрежете и изтриrте корицата от него
Изрежете и изтриите профилната си снимка (като оставите рамката и)
Разположeте желаната корица в шаблона
Използвайте инструмента “Crop Tool” за да изрежете видимата част на корицата, която ще качите в профила си във Фейсбук.
Отново с “Crop Tool” изрежете частта от корицата, която заема мястото на видимата част на профилната Ви снимка, за да я качите в профила си.
За да Ви олесня, съм ви подготвил готов, изрязан шаблон, който Ви спестява работата до 4-та точка. Остава само да си смените корицата (cover) с такава, по ваш изпор и да си изрежете желаните части.
ИЗТЕГЛИ ШАБЛОНА
Успех 🙂
 

About get_peaceСтанимир Георгиев (get_peace) изпълнява ролята на маркетиг специалист, уеб и графичен дизайнер и уеб мастър за редица агенции. С над 10 години опит в онлайн сферата, днес той събира малък екип от специалисти и разширява и синхронизира дейностите си с тях, целейки да предсави на клиентите си максимално удобство и възможности за управление на техните бизнес и лични проекти.
Виж портфолиото му