Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Органичeн германий- здравословни ефекти

53
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Органичният германий е силен имуностимулант. Увеличава производството на интерферон, размножаването на T-хелперни клетки, NK-лимфоцити и активира микрофагите да елиминират цитотоксини. 
Предложение за хранителна добавка
:Ge 132 Active Geo nutrition Разфасовка:30 капсули |100 mg
 
Природните източници на органичен германий (Ge 132) са основно растения-адаптогени.
Те дават сила на организма да се пребори със стресорите. Стресорите са факторите, които предизвикват професионалния и физиологически стрес, последствията от инфекции, химически стрес, вредни фактори на околната среда.Основно се съдържа в гъбите :

Гъбите Рейши, Кордицепс, Шитаке, Майтаке, съдържащи адаптогенни субстанции  (полизахариди и лигнани)
 
Адаптогените адаптират организма към стреса.
 
 
Здравословни Ползи
 
 

• Органичната му форма днес се счита за едно от най-големите открития в терапията на злокачествените заболявания. 
• Предотвратява развитието на кислородна недостатъчност в тъканите, като доставя кислород във всяка клетка. Най-чувствителни към хипоксията са важни органи като главния мозък, сърдечните мускули, бъбреците и черния дроб. Увеличаването ефикасността на кислорода на клетъчно ниво при хронични заболявания като астма, диабет, ревматоиден артрит, сърдечна недостатъчност, хипертония е от изключително значение за доброто функциониране на организма. С това си качество органичният германий предпазва от възникването на кислороден глад в тъканите не само при болни, но и при хора, занимаващи се интензивно със спорт. 
• Счита се за най-силният природен антиоксидант и осигурява защита срещу радиация и свободни радикали на всички клетки и тъкани.
• Потиска развитието на вредни микроорганизми. Големи надежди се възлагат на органичния германий при лечението на СПИН.
• Подпомага възстановяването на костната плътност при остеопороза, действа синергично с други минерали и подобрява усвояването им в костите. 
• Има потенциален болкоуспокояващ агент – стимулира производството на ендогенни енкефалин или ендорфин, които по естествен път овладяват болката.
• Съществуват публикации за постигане на неочаквано добри резултати с помощта на органичен германий при отравяне с живак, кадмий и други тежки метали.
 
 
Органичният германий  не е токсичен, но все още няма ясно установени дози за неговия прием. Най-добре е да се приема с храната.
• Препоръчителната дневна доза за жени и мъже е 150 мг.