BodyFlex – начин за отслабване

21
Добави коментар
kozmo
kozmo

Искате да отслабнете, но нямате време за посещение във фитнес зала, мразите физическите упражнения, не искате да тичате по алеите или няма къде. Още по-зле ви става като чуете думата „диета”. Лоша работа. Все пак трябва да сте наясно, че отслабването е не е лесна работа и все в нещо трябва да вложите усилия.
Може би това ще е системата BodyFlex. Не, това не уред, с който да правите упражнения, които толкова мразите, но все пак са упражнения – за дишане.
BodyFlex е комплекс от 12 упражнения, в които се съчетават вдишвания на въздух, задържане на въздух и издишване. Звучи твърде елементарно и действително не е много сложно, но има специални начини да се вдишва и издишва, за да се постигне мечтаното отслабване. Този метод е измислен от Гриър Чайлдърс, американка , която отглежда 3 деца, но има перфектна фигура. Според нея хората имат поначало неправилно дишане и не използват капацитета на своя организъм за подобряване на здравето си и коригиране на теглото си. Това откритие просто не е откритие, тъй като отдавна е измислена дихателната гимнастика.  Кое е новото тогава. Откритието е в самият комплекс и в начина, по който са съчетани упражненията, за да се задейства допълнителния обем на белите дробове и в съчетание с кратковременното кислородно гладуване да се постигне пълно използване на кислорода, поет после от организма.
Упражненията се изпълняват само за 15 минути, но е необходимо това да се прави под ръководството на инструктор поне докато се обучите сами как контролирате въздуха.
Методът най-елементарно казано се състои в следното: вдишване, бързо вдишване, силно вдишване с диафрагмата и задържане на дишането. За по-напредналите  се преброява до 8 или 10, а начинаещите броят до 5, като постепенно повишават времето. Тези вдишвания и издишвания по специална система дават основния ефект и инструкторите съветват механизма на дишането да бъде овладян много добре, за да се постигне желания ефект на отслабване, защото той  произтича от задействането на допълнителния обем на белите дробове и кратковременното кислородно гладуване, след което кислородът се използва по-активно от организма. Крайният резултат е по-бързо изгаряне на мазнини.
Според лекарите този метод на отслабване не е подходящ за всички, тъй като упражненията ускоряват кръвообращението, като насищат тъканите с кислород. Ако страдате от мигрена, световъртеж, имате сърдечни проблеми, BodyFlex не е за вас. Трябват ви други упражнения.
Добре тренирани хора, едва ли могат да постигнат резултат с подобен метод,  но те сигурно отдавна са научили колко важно е дишането.