Като куче и котка

38
Добави коментар
news359
news359

Автор: Симона Стоилова

Пролет  е. Приятно време в което ние жените, особено тези , с постоянна и сериозна половинка, леко преминаваме границите на допустимото поведение и създаваме проблеми от нищото, правим от мухата слон и гордо размахваме пръст пред лицето на половинката ни, обвинявайки го в поредната глупост.

Нека сме наясно с едно  – Да се караш с половинката си е нещо, което е напълно в реда на нещата. На света няма човек, който да ме убеди, че тихата и спокойна връзка на пръв поглед, е също толкова тиха и невероятна отвътре..Хайде..виждали сме и прекрасни ябълки, които отвътре са просто гнили..

Да се карате за дреболии, след което да си прощавате и да забравяте( до следващите 15 минути например), е едно, но това да се случва ежедневно и дори да довежда до раздяла( която пък всички знаем , че при по-дълги връзки, трае ден- два, а после пак старата песен на нов глас) е съвсем различно нещо.

On/Off  метода е изключително вреден и изхабява дори най-силно сплотените връзки, ако се превърне в навик и част от ежедневието ни.  „Няма да ми помогнеш да измия чиниите?” „Чудесно- разделяме се” ..Кога да спреш този ад и как да откриеш въртенето в омагьосания кръг?

Вярваш или не, или по-скоро колкото и да се стараеш да подкрепяш нежния пол от женска солидарност- да, има жени , които дълбоко в душите си са мазохистично настроени  и обичат в живота им да има по прекалено много драма , сълзи и раздели.Нека сме наясно- не си мисли, че щом се събират и разделят за 18-ти път тази седмица, между тази двойка  блика истинска и непоклатима любов. Грешка номер 1: Това е нездравословно и емоционално-осакатяващо и за двете страни. Това е като влакче на ужасите , което може да доведе един от двама ви до сериозна депресия, изпадане в непрекъснато безпокойство и прочие.

Кога да разбереш, че си се качила на влакчето?

Тогава когато никой не приема на сериозно думите ти : Разделихме се”. Ама никой-от майка ти , до сестра ти, маникюристката и фризьорката ти също знаят за какво става въпрос и вече не обръщат внимание на драмите ти. След  два часа ти пак ще се събереш с  него, а след още два светът ти пак ще е с крака на долу.Знаят го всички други, но не и ти.

Как да го предотвратиш?- Ти сама не можеш(докато си под този ефект и не се осъзнаеш с ясно съзнание какво става). С такива жени, поддържащи от години изхабени връзки, трябва да се подхожда деликатно. Дори тяхна много добра приятелка трудно би ги извадила от това им състояние. Като цяло хората не обичат да им се казва , че нещо е нездравословно за тях и ще ги доведе до необратим край.

Кога наистина е време да отрезнееш и да кажеш край?

Ами има много признаци. Например, ако не се изслушвате и никой не разбира другия и всеки път караниците ви са за едни и същи неща. Когато не сте отстъпчиви и не умеете да правите компромиси- ревниви сте или сте прекалено властни.Ако за кратък период от време ( месец –два) сте се разделяли повече от два пъти , това също е не-хубав знак за вашата връзка. Изневярата от която и да е страна , не трябва дори да се подлага на съмнение- връзката е изхабена още от случилата се изневяра и ред  други неща.

Така, че ако сте известни като скандалджийката и скандалджията на публични места, където ходите заедно е крайно време да се замислите: Не поддържате ли една отдавна загубена връзка?/news359

София/България