КлиВенТо – Газови котли

1
Добави коментар
burzoopak
burzoopak

Съдържание:

 

 

Газови котли (Котли на природен газ)  

 

Газовите котли на FER – gruppo FERROLI са особено удобни за сградите, в които е налично подаване на природен газ. Газовите котли на италианския производител, внасяни на българския пазар от КлиВенТо, се характеризират с разнообразие на моделите и осигуряват комфорт и функционалност, комбинирани с ненатрапчив и оригинален стил. Те са продукт от дългогодишната изследователска и развойна дейност на FER – gruppo FERROLI, която се базира на придобития опит и има за цел да задоволи непрекъснато повишаващите се очаквания на потребителите и пазара.  Газовите котли предлагат неповторимо удобство, иновативните технологии са  съчетани  с   оптимални  работни   качества,  ниски нива на отделяните вредни емисии, висока ефективност и качество.

Разработени с прилагането на съвременни технологии в сферата на топлотехниката,  уредите сe произвеждат в съвременно предприятия, който прилагат сертифицирана система за управлениe на качеството, отговаряща на стандартите UNI EN ISO 9001: 2000  и носят знака CE.

 

Стенни групи

Газовите термични групи комбинират централното отопление и генериране  на топла вода.  Газовите котли се предлагат с мощности от 7,2 kW  до 32 kW, с отворена или затворена камера, с проточни или обемни бойлери,  с електронно запалване. Моделите газови котли притежават елегантен дизайн и малки размери,  конструирани за максимално удобство при монтаж, обслужване и поддръжка. Газовите котли са базирани на специална технология на биметален топлообменник, правеща ги носители на висок КПД, като едновременно с това запазват характеристиките си във времето. Гамата съдържа и модели газови котли, предназначени за външен монтаж.

Работят с  модулация на пламъка, известна като технологично съвременна контролираща уредба, гарантираща максимален комфорт.

Газовите котли могатда бъдат комбинирани със стайни термостати, което осигурява отдалечен контрол на заданието за стайна температура на дневна / седмична база.

Газовите котли са снабдени  със защита срещу заледяване на контура на централното отопление.

Функцията Comfort/Eco представлява мигновено снабдяване с топла вода или спестяване на енергия при занижено потребление.

Управленията се отличават с модерни цифрови контролни панели, създадени за удобство на потребителите с дисплей,показващ работните параметри.

Повечето разновидности газови котли могат да бъдат свързани с външен температурен датчик, като се управлява работата в зависимост от външната температура, като така се постига максимален уют при минимален разход на гориво.

 

Кондензни газови котли

Тази серия газови котли е произведена за приложение на кондензационната технология. Предлагат се мощности от от 12 до 100 kW, като при последователно свързване може да се постигнат мощности до 500 kW. Специален алуминиев кондензатор възстанява част от топлината, която в противен случайIиначе би се разсеяла в атмосферата заедно с отпадните газове. Връщайки я към системата се реализира висок КПД. Серията FERSYSTEM TECH  е с предварително смесване на газ, което значи, че при всички работни условия за нуждите на горивния процес се внася правилното количество въздух. Тази система поражда максимален и постоянен КПД при всички изходящи мощности на газовия котел, като в допълнение на това осигурява горене с много ниски вредни емисии.

Серията кондензни газови котли е оценена като клас 5, според нормата UNI EN 297 – най-ниската класификация за замърсяване, предвидена от Европейските стандарти.

 

Стоящи газови котли

Стоящите газови котли  FER – gruppo FERROLI се реализират с мощности от 23 до 289 kW, с вградени въздушни горелки и при каскадно свързване развиват мощности до 1200 kW.

Серията газови котли SEVEN са дълговечни чугунени котли за генериране на топла вода за централно отопление и БГВ. Техни качества са: 

• Здравина, дължаща се на високите характеристики на вложените материали и пробите, на които са подложени чугунените части, 

• Ефективност, дължаща се на отличителната форма и голямата оребрена повърхност на чугунения елемент на топлообменника, на горелката от неръждаема стомана и на висококачествената изолация на тялото на газовия котел. 

• Конструктивната рационалност, водеща до улеснен монтаж} и лесна поддръжка.

Стоящия газов котел FERSYSTEM SOLAR PW  e уникално кондензно съоръжение с вградена слънчева система.Газовия котел, работещ по кондензационната технология, е с резервоар за битова гореща вода,  две зони на управление, от които една с висока температура и една смесена зона, както и пълно управление на един или повече соларни колектори.