Повече от приятели, по-малко от двойка

1
Добави коментар
pippo26
pippo26

Днес „случайно“ си отворих профила във Facebook :), а пред очите ми се появи уникална картинка. Но не ме привлече една от любимите ми актриси Натали Портман или пък Аштън Къчър ;), а вниманието ми се прикова върху текста под снимката от последния им съвместен филм  – Повече от приятели, по-малко от двойка.

Набързо ще ви разкажа историята на филма „Просто секс“, ако сте пропуснали да го гледате, направете го. Та в него се разказва за двама стари приятели, Ема и Адам, които решават да започнат чисто физическа връзка, без намесата на любов и каквато и да е романтика. Ема (Натали Портман) е момиче работещо в болница, което няма време за срещи или по-сериозна връзка. Докато Адам (Аштън Кътчър), най-стария приятел на Ема, се съгласява двамата да имат връзка, която няма се основава изцяло на физическото удоволствие. Но много скоро Адам и Ема разбират, че поддържането на такава връзка не е толково лесно колкото изглежда на пръв поглед.

Почти всички имаме в живота си по някой, с който сме прескочили приятелската граница и сме заседнали някъде по средата. И измъкване няма – нито напред, нито назад. Единият иска да останете приятели, а другият да сте двойка. И това непрекъснато дърпане в един момент срива отношенията.

Едва ли в живота ни има по-неприятна ситуация, от това да срещнеш страхотно момиче или момче, с което толкова да си пасвате, че сякаш ви е предначертано да останете заедно до края на живота си. Но нещата така и не се получават. Все едно в един изчистен апартамент да видите, че стената зад леглото е боядисано в червено. Да идеята е добра, но на практика не стои добре.

Ще ви разкажа историята на една моя много добра приятелка:

Въпросното момиче много си хареса един нейн колега. Двамата си писаха известно време в скайп, а от близо два месеца тя дори понякога остава да преспи у тях. Аз я питах и какво правите, а тя ми отговори: „Гушкаме се, целуваме се, но не сме правили секс“. Аз я погледнах учудено, но я оставих да продължи.

На няколко пъти тя е подхващала темата за това какво правят, а той и отговарял, че не е наясно дали иска „да имат връзка и докъде ще се задълбочат нещата“. А причината била, че преди година е бил наранен от някакво момиче и затова сега е поставил стената пред себе си.

Накрая приятелката ми ме попита: „Да продължа ли да се виждам с него, да се прегръщаме и целуваме, или просто да се отдръпна? Ситуацията в момента не ме устройва…“

Аз й казах, че най-добре да остави нещата да се развият от само себе си. Няма по-добър съветник по въпросите на сърцето от времето, колкото и тъпо да звучи. Така и двамата ще могат да преценят накъде ще потръгнат нещата. И дали в крайна сметка ще си останат просто приятели…

Все пак животът ни не е написан от сценарист на романтична комедия. Както в „Просто секс“, Ема не беше сигурна, че иска да има връзка с Адам, и предпочиташе да останат приятели. Докато той беше на обратния полюс. Е в крайна сметка двамата се събраха. А дали и за приятелката ми ще има Happy End ще покаже само бъдещето.