5 правила за красота, които всяка жена трябва да знае

1
Добави коментар
val6ebnica87
val6ebnica87

Добрият и поддържан външен вид носи самочувствие, а и не е задължително да ви струва много пари и време. Запознайте се с „основите на красотата“, които е добре всяка жена да следва:

Ако можете да си позволите само един козметичен продукт, нека това да е хидратиращ крем, без значение дали кожата ви е суха, нормална или мазна. Редовното нанасяне на добър крем може да запази прекрасния ви външен вид с години.

Най-доброто средство против стареене на кожата е подходящият слънцезащитен крем. Той не само спира вредните лъчи на слънцето, но и блокира състаряващото им действие. Слънцето увеличава бръчките, петната и луничките, но има как да го блокирате, така че направете го, дори и през зимата.

Не мийте лицето си повече от 2 пъти на ден със сапун и вода, това може да изсуши кожата и да я направи податлива на напукване, сърбеж, възпаления и т. н. Изберете добре почистващо средство, което да е щадящо за вашия тип кожа.

Не пренебрегвайте четките и тампоните за нанасяне на грим заради самия грим. Колкото и скъп да е той, ако нямате подходящите „инструменти“, за да го нанесете, няма да постигнете ефекта, заради който все пак сте си дали парите.

Сменяйте стила в грима и прическата. Вие се променяте с годините, за това променете и начина на гримиране и дори фризьора си, ако се налага. Макар не всичко модерно да отива точно на вас, следете модните тенденции и вземете от тях най-подходящото за вашата визия. Няма нужда да се преобразявате напълно на всеки 2 години, но не си позволявайте да изглеждате като от миналото десетилетие.

Снимка: Reuters

Прочетете още: