Трима служители на ОД МВР – Смолян са наградени от Спортната асоциация на МВР

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Трима служители на ОД МВР – Смолян бяха наградени от Спортната асоциация на МВР за високи постижения в спорта и за съществен принос за дейността на асоциацията. За спортен клуб на годината за 2011г. бе обявен „Спортен клуб 166 – Смолян” – за участието на неговите членове в много регионални и национални състезания, както и за отличното домакинство на Републиканските прегледи по стрелба и полицейска лична защита на МВР, както и традиционния коледен турнир по стрелба за служители на МВР.

Емил Ковачев и Венцислав Корчев – съответно третия и четвъртия отляво надясно

 

В индивидуалните спортове при мъжете в дисциплината “Полицейска лична защита” СА на МВР отличи Емил Ковачев и Венцислав Корчев от РУП – Чепеларе при ОД МВР – Смолян, заели I място на Първия международен турнир по самозащита за армия, полиция и охранителни фирми, проведен в гр. София и II място на Националния преглед по полицейска лична защита, който се проведе в гр. Смолян.
За съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР бе отличен комисар Тодор Петров – началник на отдел “Охранителна полиция” при ОД МВР – Смолян и председател на Спортен клуб “166 – Смолян”.

комисар Тодор Петров – четвъртия отляво надясно

На традиционна церемония в МВР вчера бяха отличени спортисти, треньори и деятели, постигнали високи постижения и дали своя принос за спорта в Министерството на вътрешните работи през 2011 година. Спортист на годината е Наньо Ленов, национален и балкански шампион по джу джицу.     
Отличените получиха наградите си от заместник-министър Веселин Вучков, от главния секретар на министерството и от заместник министъра на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов.    
През изминалата година Спортната асоциация на МВР организира над 30 прегледа, състезания и съревнования по 16 вида спорт, в които са участвали 2152 служители на министерството. 79 са вътрешните спортни инициативи. Активност се отчита и в международната спортна дейност – служители на МВР участваха в балкански и регионални състезания между полицейски и пожарни спортни клубове. Служители на министерството завоюваха 3 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала.