Хомеопатичен cправочник на д-р Юрукова – Можем ли да избегнем антибиотика при ушни инфекции?

3
Добави коментар
r2r
r2r

Можем ли да избегнем антибиотика при ушни инфекции?

Отитът е възпаление на средното ухо. Той е най-честата вирусна или бактериална инфекция у бебета и малки деца. Три от всеки четири деца преболедуват поне веднъж от ушна инфекция, докато навършат 3годишна възраст.

Няколко са причините за голямата честота на ушните инфекции при децата. В детска възраст Евстахиевите тръби са по-тесни и къси, отколкото при възрастните. Детската имунна система е все още незряла и не функционира перфектно.

Видове ушни инфекции

Има 3 основни типа ушни инфекции:

Остър катарален отит – остро възпаление на средното ухо. Много болезнено състояние със зачервено тъпанче. Обикновено се предхожда от банална настинка. Серозен отит – възниква, когато Евстахиевите тръби не функционират нормално и зад тъпанчевата мембрана се задържа серозна течност. Рядко има болка. Водещият симптом е чувството за заглъхване на ухото и намален слух. Гноен отит – гнойно възпаление на средното ухо.
Какви са симптомите на ушната инфекция? Болка в ухото Намален слух Температура Симптоми от страна на дихателната система – хрема, кашлица Жълт, бял или с кръвенисти жилки секрет от ухото Кои са рисковите фактори за ушна инфекция?

Най-честите рискови фактори за развитие на ушна инфекция са:

Възраст – бебета и малки деца Деца на изкуствено хранене Инфекции на дихателната система Отглеждане в детски ясли Пушене в присъствие на детето Наследственост Кои са хомеопатичните лекарства за повтарящи се инфекции на средното ухо?

Хомеопатичните лекарства стимулират имунната система и успешно профилактират и лекуват инфекции. Когато имунната система се стимулира, здравето на детето Ви ще се подобри и ушните инфекции и други здравословни проблеми ще останат в миналото. Хомеопатичното лечение е също така ефикасно, на природна основа и без странични ефекти.

Хомеопатията счита, че ушната инфекция не е изолиран здравословен проблем и затова лекува детето като цяло. Вашето дете с отит се различава по външен вид и темперамент от другите деца с ушни инфекции. Затова хомеопатичното лекарство, което ще бъде предписано на Вашето дете трябва да отговаря на цялостната картина на неговите оплаквания.

При катарални и серозни отити предприетото навреме хомеопатично лечение води до избягване на нуждата от антибиотик. При гноен отит хомеопатията е само допълващ метод и антибиотичното лечение е задължително.

Редица хомеопатични лекарства успешно лекуват рецидивиращи възпаления на средното ухо. Сред най-честите медикаменти за повтарящи се ушни инфекции са:

Арсеникум албум –болката в ухото обикновено започва нощем, между 1 и 3ч. Детето слага ръчичка върху засегнатото ухо и болката намалява бързо от топъл компрес върху ухото. При повечето заболявания детето реагира с отпадналост и тревожност. Калкарея карбоника – дете с рецидивиращи ушни инфекции и ангини; отитът често е провокиран от увеличена трета сливица; пълничко бебе или дете с голяма глава и коремче, склонно към изпотяване по дланите и главата; по-бавно прохождане и никнене на зъбите. Камомила – болка в ухото при раздразнителни и гневливи бебета и деца; болката изглежда нетърпима. Детето е ядосано, пищи и удря; ушните инфекции са често свързани с много болезнено никнене на зъбите. Детето се чувства по-добре, когато е носено на ръце. Пулсатила е често предписвано лекарство за отит, който следва банална настинка. Болката в ухото се провокира от гъста жълтеникава хрема, която блокира Евстахиевите тръби. Детето е плачливо и иска да бъде гушкано. Силицея е едно от най-добрите лекарства за ушни инфекции, които се точат със седмици и сякаш не се повлияват от антибиотичното лечение; бавно и продължително нагнояване на средното ухо; слабичко дете с капризен апетит, което много често боледува от УНГ инфекции и често развива усложнения.

За повече информация за ефикасността и надеждността на хомеопатичните лекарства при ушни инфекции, моля, погледнете в раздела “Научни доказателства за хомеопатията” .

&laquo Return to List

Tweet