Нова технология превръща всяка повърхност в дисплей

4
Добави коментар
lavender
lavender

/Поглед.инфо/ Нова технология ще превръща всяка повърхност в дисплей. Системата, наречена LightBeam, освен всичко ще може да трансформира всеки предмет в уред за дистанционно управление.

Разработената от изследователи към немския технически университет Дармстад технология е базирана на камера със сензори, подобна на тази, която използва контролерът на Microsoft – Kinect.

Благодарение на нея хората, които изнасят презентации, могат да управляват различните слайдове по нов, много по-интерактивен начин. Освен това LightBeam дава възможност да използвате за дистанционно всякакви предмети.

Достатъчно е само те да се намират в полето на видимост на камерата, за да може да се използват за контрол над слайдовете. За такава цел например могат да се ползват чаши, обикновени химикалки и какво ли още не. Изследователите умишлено провели експеримент, за да се уверят, че подобен метод би бил удобен за презентаторите.

Повечето от тях изразили одобрението си и потвърдили, че това е един много по-интересен и интерактивен начин да се представя съдържание пред публика.

Източник: КРОСС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели