Адам Сандлър с 11 номинации за „малинките“

2
Добави коментар
dominika
dominika

Суматоха
  Шоу

Адам Сандлър с 11 номинации за „малинките“

PlovdivWeek на 26/02/2012, 09:48

Снимка: celebrityworthlist.com

Адам Сандлър

11 номинации за наградите „Златните малинки“ получи американският комик Адам Сандлър, съобщиха световните информационни агенции. Това е рекорд, два пъти по-добър от предишния, който донесе пет номинации на Еди Мърфи за „Норбит“.

Сандлър е номиниран за работата си като сценарист, продуцент и актьор във филмите „Джак и Джил“, „Бъки Ларсън: роден да бъде звезда“ и „Жена назаем“. „Джак и Джил“ получи номинации във всички възможни категории, включително за най-слаб актьор и актриса, за поддържаща роля на Кейти Холмс и поддържащ актьор – Ал Пачино. Сред номинираните е носителката на „Оскар“ Никол Кидман за поддържаща роля в „Жена назаем“. Никълъс Кейдж пък е предложен за най-слаб актьор.

Наградите „Златните малинки“ са учредени през 1980 г. Те се връчват всяка година за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста боя. Всяка „статуетка“ струва по-малко от 5 долара. Най-много „Златни малинки“ в историята на киното има Силвестър Сталоун. Той е носител на антиотличията 10 пъти, а номинациите му са 30.

Тази година церемонията по връчването на „малинките“ ще е на 1 април.