Сватбени подаръци за гости

1
Добави коментар
sprei
sprei

Много често клиентите ни се затрудняват в избора си на сватбени подаръци за гостите си. Всички обаче са единни в мнението си, че масово подаряваните никому ненужни фигурки за спомен – слончета, младоженци, или влюбени лебеди след сватбата  биват поставяни в някое забравено чекмедже или на рафта в секцията да събират прах. Тези подаръци или просто са били за „отбиване на номера” или младоженците са намали достатъчно идеи и фантазия, за да измислят нещо по-подходящо. И тук на помощ идвам аз.

  

Персонализирани сватбени подаръци

Когато избираме подаръци за гостите винаги съветвам моите младоженци да се спрат на  нещо свързано с тях самите, нещо лично, нещо което символизира връзката им, свързано е с работата им, начина по който са се запознали, интересите и хобитата им. Персонализираните подаръци определено биват оценявани от гостите си. За жалост, няма как да ви дам конкретни предложения  за подобни сватбени подаръци… сами разбирате че идеите са индивидуални. За това пък ще ви подскажа няколко идеи за практични подаръци. Които надявам се ще ви харесат.

 

Практични сватбени подаръци

В миналото нашите баби и дядовци са били практични и  дарявали гостите си с кърпи, хавлии, покривки. Моят съвет е – бъдете  практични, изберете нещо, което след това ще влезе в употреба, ще намери някакво приложение и няма да стои забутано в някой ъгъл.  За да бъдат функционални, хубаво е сватбените подаръци да бъдат съобразени до известна степен и с интересите на гости, доколкото това е възможно. Ако на празненството присъстват много чужденци, подарете им нещо за спомен от България – малка бутилка с ракия, розово масло например.  Ако на сватбата си сте  поканили основно приятели и колеги,  които прекарват по 10 часа дневно пред компютъра си, практично би било да им подарите USB гравирано с имената ви или друг компютърен аксесоар. За родителите и по-възрастните гости, може да изберете бутилка вино, свещник,  рамка с ваша снимка за спомен или друго, което според вас би било практично и подходящо за тях. Функционални сватбени подаръци биха били още: гравирана  поставка за свещи, която може да се използва многократно, солнички с фигурки на младоженци, малка саксия с живо цвете, гравирана фото рамка, кутийка за бонбони, малка книжка с философски цитати, магнит за хладилник с ваша снимка и много други. Много добър вариант е да имате различни подаръци за мъже, жени и деца.  Така всеки ще се чувства специален. На господата може да подарите практичен ключодържател, на  дамите – малко фишу, цвете брошка  направено от плат. На децата пъзел от ваша снимка, малка играчка, хвърчило,  кутийка да правене на сапунени мехурчета. 

        

 

Тематични сватбени подаръци

Ако сватбата ви има тема, то хубаво би било, всичко да е в тон с нея, в това число и подаръците на гостите.  Давам за пример следната ситуация. Сватбата е с романтична ретро визия. Подарете на дамите ветрило или ароматизирана с лавандула торбичка. За  господата подходящи биха били пурети или отбележител за книги.  Сватбата е в цветове  ванилия и шоколад – подаръците могат да бъдат шоколадови бонбони, опаковани в красива кутийка. За  морска сватба – малка бутилка с пясък и миди или пък шише с  навито на руло послание. Градинските сватби просто плачат да пуснете по един летящ фенер когато се стъмни и да съзерцавате с гостите си красивите съзвездия от светлинки в небето. 

    

 

Сватбени подаръци ала „направи си сам”

Естествено изборът ви на подходящия подарък до голяма степен зависи и от бюджета, с който разполагате. В случай че вече сте разпределили парите по пера и за подаръци не са ви останали много ресурси, то тогава бъдете изобретателни и направете подаръка със собствените си ръце – със сигурност това ще бъде оценено от гостите ви.  Направете компилация от любимите си песни – примерно балади, запишете ги на CD с кратко пожелание. Това със сигурност ще изненада всички.  (Ще кажете, ами авторските права… да, прави сте, но вие тези дискове не са с цел продажба, пък и тиражът им е ограничен с броя на гостите ви.)  Ако имате приятел, който работи в рекламна агенция – помолете го да отпечата ваша снимка върху диска, между другото тази услуга вече се предлага и във фото магазините. Така дискът  ще изглежда като професионална компилация, купена от музикален магазин.  За дамите пък, подходящ подарък са малки гривнички. В много от магазините вече се предлагат различни мъниста, ако не ви липсва въображение може да сътворите страхотни неща. В някои професионални магазини дори може да намерите комплекти, в които може да намерите всички необходими материали,  а на вас остава само да ги сглобите.  Вариантите за сватбени подаръци тип „направи си сам”  са изключително много. Общо взето зависят от изобретателността и уменията ви, както и от това дали имате  време да ги реализирате.

 

И за финал ще ви кажа само: бъдете креативни в избора си на сватбени подаръци. Защото след сватбата остават спомените, снимките и даровете.

 

Вижте нашите идеи за подаръци в галерията ни  и  и на страницата ни във facebook тук  и  тук.