Плажа Копакабана – сърцето на Рио де Жанейро (Copacabana beach)

94
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Копакабана е най-популярния плаж в никога не заспиващата бивша столица на Бразилия – Рио де Жанейро и един от най-красивите в света. Разположен е в едноименния стар бразилски квартал и заема цели 4 км. Плажната ивица се простира от Посто Доис (Posto Dois) до Посто Сеис (Posto Seis), като в двата й края има исторически крепости. Форт Копакабана е построен през 1914 г. и се намира в южната част на Посто Сеис, а Форт Дукуе Де Каксиас (Duque de Caxias) е издигнат през 1779 г. в северната част. 

Първоначално Копакабана е било малко безизвестно рибарско селце. С построяването на луксозният хотел Копакабана Палас през 1923 г. славата на квартала и лазурната брегова линия се разраства и започва постепенно да привлича все повече туристи. Филмови звезди, кралски особи и известни знаменитости са отсядали в бутиковия хотел, благодарение на който плажа става световно известен. През годините в района се появяват още много нови, внушителни и по-модерни постройки и хотели, но до ден днешен Копакабана Палас запазва соята красота и туристите не пропускат да се полюбуват на величествения му вид. 

Плажната ивица безспорно е мечтана дестинация за лятна ваканция от милиони хора по света. Тълпи от туристи прииждат ежегодно в Рио де Жанейро, за да усетят невероятната атмосфера, която блика от Копакабана и съседната плажна ивица Ипанема. Реално двата плажа са едно цяло и само краските на пешеходната алея определят границите им. Не по-малко прочут е и булевард Авенида Атлантика, който опасва крайбрежието. Тук са концентрирани едни от най-добрите заведения, в това число кафенета, ресторанти, барове и дискотеки. Нощният живот е цяло преживяване и едва ли има еквивалент някъде другаде по света. 

Копакабана не е притегателна сила само за летните ваканции. Над 2 милиона туристи от цял свят предпочитат да празнуват новогодишните празници тук, танцувайки боси по пясъка на фона на латиноамериканските ритми. По традиция всички са облечени в бяло, алкохола и коктейлите са в неограничени количества, а когато удари 00:00 часа небето се изпълва с хиляди изригващи фойерверки. 

Hobyto.com