Кукла Барби от плът и кръв

104
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Когато се вгледате в снимките на шестнайсетгодишната американка на име Дакота Роуз (Dakota Rose), няма как да не забележите приликата й със световно известната кукла Барби. Огромните очи, високото чело, кукленското излъчване и стройното тяло – всичко това взето заедно създават един образ на куклата от плът и кръв. И то без никаква хирургическа намеса.

На някои от снимките момичето дори прилича на манекен. Липсва само стъклото пред нея. Хората може да се замислят дали тази красива девойка е истинска или е модел на Барби в реален размер.

Кукленската външност на младата госпожица я превръща в истинска звезда в Интернет пространството из Азия, където са луднали по Косплея. Това е вид изкуство, чийто представители, вдъхновени от героите на аниме и манга, се обличат в подходящи костюми, за да се отъждествят с тях. Самата дума Косплей (Cosplay) e словосъчетание от думите костюм и играя.

Най-популярната жива кукла Барби се радва на внимание най-вече в Япония и Китай. След няколко новинарски материала и телевизионни предавания за нея тя набира армия от десетки хиляди фенове.

Самата Дакота признава, че изглежда като кукла и не се сърди когато хората й се смеят или пък я мушкат с пръст на улицата. В крайна сметка, когато това й стане досадно и започне да я дразни, може по всяко време да се премести в Япония, където хиляди хора, пристрастени към Косплея ще и се кланят като на богиня. 

Hobyto.com