Холдем техники за всички играчи глава 49 – Справяне с тежки удари

2
Добави коментар

Това е предпоследната 5-та глава, от книгата на Даниел Негреану, която ще публикуваме на нашия сайт. Ако искате да си закупите книгата може да го направите от тук – Даниел Негреану „Холдем Техники за Всички Играчи“

Справяне с тежки удари

Като че ли ми задават този покер въпрос по-често от всеки друг. Как се справям с тежките удари?

Това е уместен въпрос, особено отчитайки колко е важно да си способен да се справяш с тези болезнени серии от лош късмет, които несъмнено спохождат всеки.Определено има неща, които трябва да правите и такива, които не трябва да правите, когато става дума за такива неприятни случки. Нека първо видим какво не трябва да правите.

1. Не разказвайте истории за тежки удари.

Искате ли да си гарантирате, че никой няма да говори с вас? Просто разкажете на всички за лошия си късмет и как няма да повярват с каква ръка сте загубили преди малко. Вижте, наистина никой не го е грижа. Лоши удари поемат всички. Наистина, обръщали ли сте някога внимание на нечия история за лош късмет? Запазате вашите само за вас.

2. Не се тилтвайте.

Това, което често се случва на играчи, когато късметът им се обърне срещу тях е, че те започват да играят посредствено. Те се тилтват. Влизат в ръце, в които обикновено не биха, или опитват нещо ново, защото видите ли, играта с добри карти просто не върши работа.

Този тип реакции ще навреди на играта ви. Няма нужда да опитвате нищо ново. Трябва по-скоро да се фокусирате върху това да играете добре и да се придържате към вашия игрален план, независимо от лошата поредица от карти.

3. Не позволявайте на опонентите ви да видят, че се потите.

Ако знаят, че не ви върви, тяхната увереност срещу вас ще нараства. Със сигурност ще търсят възможности за атака. Както акулите обикалят своята плячка, видят ли че сте наранени, ще се подготвят за пиршество. Трябва да запазите своето спокойствие на покер масата и да не допускате лошите удари да влияят на вашата игра. Ако останете спокойни и фокусирани ще успеете бързо да се възстановите.

Имайте предвид и следното: Когато играчите ви питат как вървят картите ви, това е трик. Отвърнете хитро с думите, „Много добре, всъщност. Напоследък съм в серия.“ Може да сте наясно, че картите са отчайващи, но опонентът ви не бива да добива представа за това. Запомнете, заблудата е фундаментален фактор в покер играта. А ето и някои от нещата, които ще ви помогнат да се отървете от мрака на лошите удари.

1. Почивайте си.

Това е възможно най-добрият начин да презаредите батериите, когато картите започнат да ви удрят в лицето. Трябва ви свеж разсъдък, за да можете да се фокусирате и да взимате добри решения. Когато започнете да се чудите как точно вашите стартови аса ще загубят в следващата ръка, определено ви трябва малко почивка!

2. Играйте игри на по-ниски нива.

Често е трудно на играчите да слязат надолу от нивата, на които обикновено играят, но точно това е, което ви препоръчвам да направите. Преглътнете гордостта и си върнете самочувствието, като играете срещу (и побеждавате) по-слаби играчи на по-ниски нива.

3. Останете позитивни.

Ако смятате, че не сте играч с късмет, ще станете такъв. Това все някога ще се случи и е валидно за всеки аспект от живота ви.

Фокусирайте се върху взимането на правилни решения на покер масата, а не върху последствията. Ето по този начин най-добрите покер играчи подхождат към играта. Да, осъзнавам, че да се запази спокойствие и позитивност е по-лесно на думи, отколкото на дела. И аз съм бил в такива ситуации преди. Когато започнете да си мислите, че имате най-лошият късмет на света, уверявам ви че се обременявате. Вие и милион други играчи могат да се оплачат от същото. За някои покер играчи, често нещата са „Ако само имах късмета на този мъник с брадичката и обиците. Мога да го бия, но той е невероятен късметлия.“

Бъдете уверени, че аз съм късметлия и то не само в покера. Късметлия съм и в живота, защото бях отгледан от двойка невероятни родители, защото съм здрав и живея в свободна страна. Ако се фокусирате върху всички добри неща, които правите в живота си, изведнъж, лошата серия от карти няма да изглежда толкова лоша, нали?

Първата покер книга на български може да закупите от тук – Даниел Негреану „Холд’ем Техники за Всички Играчи“

Бъдете информирани за всички последни покер новини, като ни харесате във Facebook или ни следите в Twitter.