Prada: Дебютна колекция бижута

2
Добави коментар

Новата Resort колекция бижута от Prada за 2012 г., която е и дебютна за бренда поне в тази модна ниша, включва всевъзможни видове украшения. Дизайнерите предлагат на вниманието на клиентите скъпоценни колиета, обеци, пръстени, гривни, висулки, брошки и гердани. Освен традиционните благородни метали и драгоценни камъни, са използвани и нестандартни материали като емайл, гума и крокодилска кожа. В колекцията намериха място дори каучукът и пластмасата.

От скъпоценните творения на Миуча Прада лъхат изящество и женственост. При създаването на новата колекция дизайнерката дълго е експериментирала с материалите и формите, започвайки от кожите на екзотични влечуги и завършвайки с висококачествена пластмаса и каучук.

Такива разнообразни по своята текстура материали, които на пръв поглед са в абсолютна дисхармония, са представени в съвършено нова светлина – ослепителни  и шикозни.

Необичайният за ювелирното изкуство ход на мисли на Миуча Прада бе положително оценен от водещи модни критици и бижутери. Те признаха, че подобна смела креативност е изключително печеливша и ще открие нова страница в дизайна и изработката на накити.