Блогът на Юруков

4
Добави коментар
yurukov
yurukov

Публикувана е на неделя 4th март 2012 18:52 в категориите: Рецепти

Днес успях най-накрая да направя доста вкусен дроб на фурна. Рецептата е за пилешки дроб, но аз използвах патешки, защото попаднах на намаление. Продуктите са:

Пилешки дробчета – около 400 г.
Лук – 2 глави
100 мл. вино
Един лимон
Масло или маргарин
Сол, черен пипер и магданоз

Изчистих добре дробчетата и ги оставих в топла вода с малко лимонов сок и сол. След това разтопих маслото в тиган и запържих едро нарязан лук на не много силен огън. Като омекна, измих добре дробчетата и ги добавих. След малко бъркане те си смениха цвета и добавих вино, сол и малко черен пипер. В рецептата пише, че се оставя да къкри докато не се изпари алкохолът. Ще го разпознаете по това дали липсва добре разпознаваема миризма на вино в парите.

След това загрях фурната на 200 градуса и стоплих около 100 мл вода. Изсипах всичко и добавих водата, още малко сол и пипер. Тъй като нямам малка тава, използвах голяма и просто събрах лука и дробчетата в средата. Нарязах половината лимон на половин резенчета и ги наредих над дробчетата. Пекох го около половин час. Ще забележите, че е готово когато дробчетата започнат да се запичат отгоре.

За гарнитура исках да направя картофи соте, но ме домързя. Сварих картофи като добавих във водата малко сол, черен пипер и около 20-30 мл. вино. Като се свариха ги обелих, залях със зехтин и сушен копър. Впрочем зехтина на снимката ми го изпратиха от онази инталианска еко-ферма, за която писах преди. Изпращат често мостри, за да се навиват хората да поръчват. Много е добър.

Гарнирах дробчетата с останалия лимон нарязан на половин резенчета. Пропуснах магданоза, защото нямам пресен. Сервирах с червено вино.

Приятно готвене!

Тази статия е публикувана на 4 март 2012, има 271 думи
и е в следните категории: Рецепти. Защитена е с лиценз CC BY-SA.
Можеш да следиш коментарите по статията чрез този RSS 2.0 абонамент.

Можеш да оставиш коментар, или trackback към твоя сайт.

Оставете отговор