Известните българи, умрели от СПИН

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Георги Парцалев, Емил Чакъров, Иван Станчев и Андрей Баташов

Световноизвестният дири­гент Емил Чакъров е един­ственият българин, чиято диагноза СПИН е потвърдена официално. За Андрей Баташов, Георги Парцалев и Иван Станчев упорито се говори в публичното пространство, но официалните причини за кончината им, вписа ни в смъртния акт, са други.

„Андрей Баташов умря от СПИН. Видях му меди­цинския картон – това беше единствената му диагноза. Пораженията на органите в тялото му и вирусните инфекции са резултат от тази болест”, заяви преди половин година пред столи­чен седмичник медицинска сестра от болница „Токуда”. Актьорът е приет там по спешност на 6 ноември 2010 г., но след седмица е премес­тен във Военномедицинска академия, където издъхва.

Медицинската сестра пожелала да остане аноним­на, тъй като се страхува собствениците на елит­ното лечебно заведение да не я уволнят за изнасяне на поверителна информация. „Предполагам, че записаната в епикризата му от ВМА ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ е резултат от намесата на близките на актьора”, казва още тя.

Че Баташов си е отишъл от СПИН се заговори веднага след смъртта му. В арт-гилдията никой не е изненадан, тай като за него открито се говореше, не е бисексуален. Близките му обаче категорично отхвърлят тази диагноза, според майка му единствената  причина той да си отиде едва на 45 години е в ненаправената навреме трансплантация на церен дроб.

Подобна е историята и на любимия комик на няколко поколения българи Георги Парцалев, който почина на 31 октомври 1989 г. в София. Повечето му колеги от „Сатирата” са категорични, че е починал от СПИН. Официалната диагноза е скоротечна левке­мия, а близките му твърдят, че е починал от рак на черния дроб.

„Той си отиде от левке­мия, кръвоносните му съдове се чупеха. Говорила съм с про­фесора, който го лекуваше. Той ми каза: Лоти, НЯМА НИКАКЪВ СПИН, ЗАЩО ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ?!”

Каза ми, че като са отво­рили корема му, е имало кръв, започнали са да шият, микро-хирургът е шиел кръвоносни­те му съдове – на едно място шиел, а те по-нагоре се пук­вали отново… Станали били като стъклени! Нямаше сила, която да го спаси! Мисля си, че Чернобил е в основата на всичко това. Той и не се хранеше. Порцията седеше пред него, а той я побутва, побутва…”, разказва актрисата Латин­ка Петрова.

Тя е посещавала Парцалев всеки ден в Правителствена болница.

„Той си слагаше чавки за присъствия и отсъствия и ми викаше: Лоти, ти нямаш един ден отсъствие!” Накрая толкова беше отслабнал, че златните му пръстени падаха и той си ги държеше с едната ръчичка под пижа­мата! Викаше: „Лоти, в съ­седната стая е Патриархът! Божи човек, пък и той в болни­цата, от жлъчка заболял, как е възможно?!” Шегуваше се с всичко до последно”, казва още култовата актриса.

Астрологът на Нова тв Иван Станчев почина на 30 септември 2007 г. на 39-годишна възраст. Според офи­циалната информация той е страдал от лимфом – зло­качествено образувание на лимфните жлези.

Санитарка извадила епик­ризата на Иван Станчев на ксерокопие, в която освен ня­колкото версии за тежките болести, от които е стра­дал, е отбелязан и вариант СПИН. Били са

ЗАСЕГНАТИ НЕ САМО ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ, но и цялата му имунна сис­тема.

Известният като рок- продуцент гей Ицо Петрофф е категоричен, че ХИВ е била единствената болест на астролога. Малко преди него починал последният любовник на Станчев – Сунай Реджеб, също от СПИН, „И Станчев беше погребан в затворен ковчег като Су­най Реджеп. Сунай е лепнал СПИН-а на Иван. Той умря преди него.

От друго турско цигане – Семир, разбрах за смъртта на Сунай, за причината, от която е умрял, и за това, че Иван Станчев е имал същия проблем. Когато аз попитах: „Сигурен ли си, имали доказателство!?”, той ми каза, че имал една санитарка, която може да извади епикризата на Иван Станчев на ксероко­пие, от което ще ми стане ясно, че освен няколкото версии за тежките боле­сти, от които е страдал, е отбелязан и вариант СПИН. Били са засегнати не само лимфните възли, но и цялата му имунна система. За да получа този документ обаче той поиска определена сума. И тъй като това въобще не ме интересува, естествено, аз му отказах, разказва в медиите Петрофф.

Вдовицата на Станчев – Океана Хорват, отрича твърденията на шоумена и е категорична, че съпругът й нито е имал СПИН, нито е бил гей.

Единствената българска звезда, чиято диагноза нико­га не е била оспорвана, е све­товният диригент Емил Ча­къров. Официално той умира от Синдрома на придобита­та имунна недостатъчност (СПИН). Любимият ученик на Херберт фон Караян – Емил Чакъров, си отива само на 42 години на 4 август 1991 г. в парижка клиника. Тленните му останки са пренесени в родината, каквато е била по­следната му воля, и положени в Централните софийски гро­бища. Година преди да склопи очи, той започва да кашля мъчително»,Лекарствата не помагат. Стига се до тежък белодробен пневмоторакс, получен в самия край на из­тощителен концерт в Ню Йорк. Следва БРОНХОПНЕВМОНИЯ, КОЯТО СЪЩО НЕ СЕ ПОДДАВА НА ЛЕЧЕНИЕ и става хронична. Както при повечето серопозитивни. Въпреки това маестрото не пада духом. Вярва, че възду­хът на Европа ще го изправи на крака, крои амбициозни творчески планове… Уви, нищо хубаво не му се случва на Стария континент. В Мон- те Карло преживява тежка автомобилна катастрофа, после го напада мозъчен енцефалит. Нещастията сякаш нямат край. Болести­те слагат своя отпечатък върху професионализма му. Стига се и до конфликт с Антверпенския симфоничен оркестър, чиито музиканти до голяма степен му дължат славата си. Отношенията завършват с разрив. Послед­ните месеци от живота му били истински кошмар. Лег­лото на Чакъров в болницата било оградено със специална защитна преграда, за да го предпазва от вирусите, за­щото с неговата диагноза дори обикновената хрема завършва фатално. И на по­клонението на Чакъров ковче­гът е бил затворен. По тази причина никой, дори и най- близките, не успява да види в какво се е превърнал младият мъж след мистериозното и дълго боледуване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”