Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Защо трябва да обядваме?

43
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
Много често в забързаното ни ежедневие пропускаме храненето на обяд или  хапваме нещо набързо ,което е в повечето случаи доста нездравословно!
Проблемът с пропускането на някои хранения е, че след време се уморявате и огладнявате и тогава сте склонни да нападате вредните храни,което от своя страна води до натрупване на излишни калории!
►5 стъпки към правилното хранене
►5-6 хранения на ден -Защо?
►Фет блокери и карбо блокери
►Контрол върху апетита
►Продукти-добавки за отслабване
►ФЕТ БЪРНЪРИ
По-добре яжте повече на обяд, отколкото на вечеря.
 
Защо е важно да не пропускаме обяда и какъв е хубаво да бъде той?

В обедната почивка една кратка разходка навън и един здравословен обяд ще ви се отрази много добре и ще ви зареди за остатъка от деня

Грешно е да пропускате ядене или да ханете нещо малко с цел отслабване ,напротив

Времето винаги не достига ,но колкото и да е малко –не яжте на крак и бързо,отделете време за един обяд ,който е важен за здравето ви
Идеалното примерно меню за един здравословен обяд е:
 

Една салата по избор ,но без да се прекалява с дресинга,парче месо ,може да включите за гарнитура и малко печене картофи или ориз .

Един омлет със салатка и филийка черен хляб,също не е лоша идея.

Варианта само плодове за обяд не е за препоръчване!
 

Ако обаче нямате време ,може от къщи да си приготвите един здравословен сандвич от пълнозърнест хляб,свежа салата и някакво филе,вместо да прибягнете до обичайни вредни храни от кафето.

Още едно спасяващо липсата на време или други обстоятелства,  полезно предложение:пакетче сурови миксирани ядки,които ще ви заситят и ще повлиаят  благотворно на дейността на мозъка, а и носят полза на целия организъм!
 
Здравословния обяд ,ще ви помогне да изглеждате по-добре,да постигнете желаната форма ,да сте по-енергични и съответно по-продуктивни!