Блажиш ли, блажиш ли, дядо попе?!

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Отец Костадин Гаврилов е същият, който преди време каза на репортер на БЛИЦ: “Да ви дам 20 лева да не пишете за мене?!”. Свещеникът се притесни от факта, че въпреки скандалите около личността му, служи като свещеник в “Ал. Невски” – един от най-достолепните храмове в страната. Очевидно, въпреки скандалните журналистически разкрития за свещеника, той продължава безпроблемно да изповядва греховете на другите в храма. Репортер на БЛИЦ го проследи от продавачницата на дюнери, където попът закупи няколко, замаскирани с хартия в торбичка, след което потегли по расо през градинката на “Св. София”, напът за “Ал. Невски”.

Блаженето по време на пости да му е грехът! Очевидно архиереите от Св. Синод си има “собствено мнение” и за набожност, и за морал. Дето е речено: “Гарван гарвану око не вади и грях за пости не сторва!”

Костадин Гаврилов нашумя покрай убития плевенски сводник Марио Иванов, с когото бе съдружник на лоби бара в хотел “Ростов на Дон” в Плевен. Тогава самият той бе пребит и попадна в Неврохирургията на плевенската болница със счупена глава.

Свещеникът си спечели прозвището попа-мутра и бе изгонен от българските диаспори в Португалия и Испания. Като се завърна в България, вместо да му извадят очи, му изписаха вежди и го назначиха в “Ал. Невски”, където служи от година и нещо.

Свещеникът е известен като любител на златните ланци, лачените обувки, цигарите “Давидофф” и близките приятелства с чалга-певици и хора от службите. Парадира с приятелството си с ексминистър Румен Петков. Сам призна в интервю за БЛИЦ, че и сина си уредил да учи Национална сигурност, а кафето си пиел с хора от ГДБОП.

Еми МАРИЯНСКА, БЛИЦ