Новата Валентина Хасан – музикалното явление Стефифешън

7
Добави коментар
plovdivweek
plovdivweek

Моден дизайнер, който обича да пее. Така се определя „талантливата“ интернет звезда Стефифешън, наричана още от феновете си – новата Валентина Хасан. Под псевдонима Стефифешън всъщност се крие 29-годишната Стефка Петрова, която е завършила „Професионална гимназия по текстил и моден дизайн” във Варна през 2001 година, със специалност моделиер-конструктор. Девойката решава, че ще стане моден дизайнер и ще радва хората с майсторски изработени тоалети, като в същото време ще пее кавъри на известни български песни.

В Интернет и социалните мрежи Стефи е качила безброй музикални клипове. Дизайнерката шокира зрителите със съчетание от невероятни гласови данни и искрящо безумни тоалети. На клиповете, разпространени из YouTube, My Space и Facebook, се вижда самата Стефи, позираща в умопомрачителни шедьоври на модата. Моделът от видеото е оборудван с широка, чаровна усмивка, очила и червеникава коса с намеса на Фотошоп. Както самата тя се изразява, дрехите й са изключителни, направени от „висококачествена италианска ликра”. Асортиментът от тоалети на Стефифешън е богат, а запалените фенове могат да намерят най-различни модели на асиметрични рокли на парчета. Вариантите са безброй: искрящо зелено с червено и черно,електриково жълто, съчетано със синьо, лилава рокля с прозрачни парчета на корема, парцаливи цикламени гащеризони, маниста, брокат и т.н. За по-качествената изработка на моделите Стефи е използвала и еластичен тюл. На фона на модното шоу се чува и самият глас на дизайнерката, която се опитва да покаже, че шиенето не е единственият й талант. Стефи впечатлява с парчета на Лили Иванова, дует „Шик“, Софи Маринова, Орхан Мурад, Силвия Кацарова, Глория, Миро и с потресаващото изпълнение на българския химн.

Заради чудесните си музикални и модни изпълнения Стефка е насъбрала над 1400 фена на страницата си във Фейсбук. Там почитателите й изказват мнението и възхищението си от многобройните таланти на звездата. „Стефи, дълбок поклон пред твоя гений, твоят вкус и усет за мода са изтънчени и заслужава признание от висшата мода!“, „Стефи, ти си една вокално-дизайнерска фешън бомба! Не си обяснявам как съм те пропуснал досега!…“, „Стефи, мога ли да поръчам нещо, но вместо от ликра да ми го изработиш от спандекс?“ . Това са само част от коментарите на стената на новия поп идол.

Там също се виждат и публикувани имейли, пратени от нейни фенове. „Имате невероятни модели на облекла – поздравления!“, „Искам да ви поздравя за невероятния ви усет към модата! Стилът е поднесен едновременно смело с контрастиращите цветове и в същото време е подчертан нежно с избора на материал. Вие сте като дете, родено от МакКуин и Шанел! Възхитена съм!“. За съжаление не става ясно, дали подателите са се шегували или наистина са прехласнати по Стефифешън. Изразяваме надежда да не е второто.

Разочарование наскоро претърпя мъжката част от почитателите на модното студио, след като разбра, че мъжка колекция няма да има. Отчаяни момчета пишат: „Стефи, кога мъжките модели ще станат реалност? Нямам търпение вече, не мога да спя, не мога да ям, побърквам се от чакане“. През това време Стефка организира събиране на поръчки за безплатни тоалети, като на 31.12.2012 г. щастливецът ще бъде избран чрез жребий. Явно има мераклии за тоалетчетата, защото над 20 хиляди българи са открили и гледали клиповете на новата Валентина Хасан, станала известна с волните си интерпретации на парче на Уитни Хюстън по време на Мюзик Айдъл.

Бъзикът с дизайнерката-певица стигна дотам, че забавната версия на Wikipedia, „Всичко за 1 лев“, сътвори статия за нейната личност. Читателите могат да се посмеят тук: http://dreal.net/wiki/index.php/Стефифешън . За по-мързеливите ще цитираме началото:

За Стефито

Стефифешън е най-новата конспирация, дело на Луминисценти, злите учени и Военните, и моден диктатор в Абсурдистан. За първи път в историята на човечеството за реклама се използва психически терор на субмолекулярно ниво под формата на вуду заклинания или магия за сплашване чрез оскверняване на велики български песни. За това нещо са информирани единствено масоните 32-ро ниво Юрий Конов и Пешо Цицата.