Мъжки прически 2014

7
Добави коментар
Estel
Estel

Новата 2014-та ще бъде годината на коня, което означава, че всеки трябва да се грижи за кончето на своята съдба – да си го обязди, опитоми и да се постарае да му се хареса Това не е шега, а чиста истина за хората, почитащи китайския хороскоп, а те са милиони. За годината на Дървения кон изключително актуална ще бъде конската опашка – една прическа, която не губи своя чар никога и всеки може да си я направи сам за минути. Естествено, фризьорите ще се постараят да я обогатят, разнообразят и най-важното – да добавят дървени аксесоари и елементи в косата.

Конската опашка има множество разновидности

Това може да бъде ултра модерна прическа

Или пък най-обикновена, завързана с ластиче, но изключително актуална и най-вече лесна и е готова за минути

Начините за оформяне на косата в тази семпла прическа са много и може да се пригодят както за ежедневието, така и за по-официални поводи

Гладките, свободно пуснати коси си остават класика в жанра.

Вече няколко години този тип прически се конкурират с най-авангардните хрумвания на стилистите, като печелят състезанието заради простотата, лекотата на изпълнение и най-вече приложимостта си във всякакви ситуации. Вярно е, че идеално гладката коса е не просто стилна и красива, но и много женствена.

Гофрираната коса отново идва на мода

Допреди няколко години беше много модерно да се гофрира цялата коса със специалните приставки на пресата. В последно време специално тук, на местна почва гофрирането се използва за придаване на обем под гладките пластове. През следващата година обаче всички приставки за гофриране на косата ще са модерни и то по цялата и дължина. Вариантите са много като редуване на гладки и гофрирани кичури, прихваната в различни форми коса и оформена според индивидуалното желание и фантазия. Така прическата придобива не само обем, но и особена привлекателност и разнообразие. Единствено трябва да се внимава да не се изгори косата тъй като високите температури са опасни за нея и може да я увредят.

Ефирни къдрици

Свободните, начупени коси са актуални отново, свободно развявани от вятъра, те наподобяват конска грива и са особено подходящи за привличане на късмета в годината на коня. Повечето дългокоси дами обичат от време на време да навиват косите си, но сега ситните, лакирани къдрици няма да са на мода. Ефирната коса на големи вълни се доближава максимално до естествената визия, което е и целта. Такава прическа излъчва непринуденост, женственост и връзка с природата. Това е универснална прическа, която е подходяща както за тинейджърки, така и за дами на средна възраст. Ако към нея се добавят и подходящи аксесоари, тя се превръща от ежедневна във вечерна, което я прави много желана както от фризьорите, така и от техните клиентки.

Къдрици с естествена визия може да се постигнат по много начини – или чрез специална “ретро” преса, която създава леки вълни в косата или чрез ролки и други средства за навиване. Класическата маша може да е полезна в случаите, когато е с много голям диаметър и кичурите не се задържат дълго върху нея, за да останат по-леко накъдрени. Друг начин е домашно приготвените “ролки” от парченца меко трико, кадифе и дори нарязан на парчета чорапогащник, с който стават много гъвкави вълни в косата, ако се навие вечерта – за разлика от ролките, при навиване с парчета плат спокойно може да се спи, защото са мекички.

За да е по-трайна прическата след измиване се нанася пяна със средна фиксация, след което се подсушава така, че да остане леко влажна, но не мокра и се навива. На сутринта просто се разпуска и се оформя с пръсти. Може да се напръска леко с лак от разстояние, за да не залепва.

Не разресвайте готовите къдрици, защото ще се разхвърчат, ще се наелектризират и ще загубят визията си. Просто подредете с пръсти прическата, а крайчетата може леко да се намачкат с кристали, за повече блясък.

И отново плитки

Момичетата, които още не са се научили да си плетат плитки ще трябва да го направят през 2014-та. Плетена коса ще се носи във всякакви варианти. Може да се изплете цялата коса, да се направят различни разновидности на плетене тип рибена кост, плитки, пълзящи по цялата глава или спускащи се надолу сякаш закрепени с магия върху гладка, пусната коса – вариантите са много.

С плитки в косата може да се отиде навсякъде – от неформално парти до официални приеми.

Много актуални ще са аксесоари за коса с цветни или блестящи камъни, цветя и перли. Дървеният кон дава хиляди възможности за експериментиране с косата, така че се очертава една година, в която във фризьорските салони няма да се скучае