Какво да не ядем, ако искаме да отслабнем

61
Добави коментар

Какво да не ядем, ако искаме да отслабнем

От хранителните продукти от определени категории могат да бъдат отделени тези, от които се напълнява бързо. Ако ограничавате консумацията им, ще отслабнете лесно.

От мазнините с растителен и животински произход трябва да ограничите консумацията на свинска мас и маргарин. Те водят до най-бързо натрупване на излишни килограми.

От месото и месните продукти е препоръчително да намалите консумацията на овче и свинско месо, солените и пушени меса, както и на бекон. Те са богати на мазнини и водят до натрупване на излишни килограми.

От ядките намалете бадемите, фъстъците и кедровите ядки. Авокадото и бананите са плодовете, от които можете лесно да качите излишни килограми.

От млечните продукти намалете консумацията на мазните сирена. Така действат и преработените продукти, които оказват най-силно влияние върху допълнителните килограми – сладолед, торти, всички сладкиши и кексове.

По същия начин действат консервираните продукти, сухите салами, картофи във вид на чипс и пържени картофки.

Продуктите, от които се напълнява, са особено противопоказни за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания или затлъстяване. Това включва и мазната храна, пържените ястия, панираните меса и сирена, продуктите с високо съдържание на брашно и сладкишите. Пушенето и високото ниво на холестерол разрушават стените на кръвоносните съдове и спомагат за образуването на тромбове.

От напитките най-лошо влияние върху килограмите оказват тези с високо съдържание на захар – газираните и плодовите напитки. Препоръчително, е ако ги пиете, да ги разреждате наполовина с вода.

Вместо захар в кафето и чая е добре да се използва заместител, може да използвате с тази цел мед. Алкохолът също влияе върху килограмите, така че ако сте решили да се отървете от излишните килца – по-добре го забравете поне за известно време.

източник gotvach.bg

Коментари