Изкуство с чаша кафе – ЛЕКЕТО – интериор, интериорен дизайн, обзавеждане, изкуство, фотография и направи сам идеи.

3
Добави коментар
zserty
zserty

Тук определено няма да говорим за гледане на кафе, а за едно доста по-различно изкуство от утайката в чашата. Става дума по-скоро за изкуство под формата на портрети направени от кафе дело на шанхайската артистка Хонги Ю.

Идеята на проекта е вдъхновен от песента на Jay Chou’s –  ‘Secret’, където в един от ключовите моменти правят портрет от есенни листа. В нашия случай обаче не листа, а стотици отделните петна-пръстени от кафе, несъвършен като паднали есенни листа, образуват едно цяло портрет. В песента се разказва за едно разбито сърце на момиче от 1979 г., което пътува 20 години напред и се среща с Jay през 1999 г., и те се влюбват. След това тя се връща обратно в 1979 г. и рисува негов портрет.Цветово, Хонги Ю иска картина да изглежда като сепия-тонизирана стара снимка, за да улови същността на тази история. 

Проектът отнема около 12 часа.  Кафето е предизвикателна среда, Хонги Ю използва малко вода, за да не се сливат пръстените, а ако има твърде много вода пръстените ще се слее един в друг, а резултата е само локва от кафе. За по-светлите части изчаква да изсъхнат, преди да сложи по-тъмните пръстени.

И трябва да призная, че явно може да има и друга функция на разлятото кафе и това да не е само леке – а уникален креативен портрет.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VOfePvzW1ts&feature=player_embedded

Share the post „Изкуство с чаша кафе“