Астрология на имиджа

2
Добави коментар
juliak
juliak

Какво е имиджът? Това е всичко, което искаш да внушиш чрез външните белези. или всичко, което те прави уникален и запомнящ се! А кога разцъфва имиджът? През пролетта, с новите тенденции, някой друг цветен аксесоар и нов цвят на косата.

Астрологията обръща специално внимание на връзката на различните зодиакални знаци с цветовата палитра, структурата на материята, аксесоарите и бижутата. Подчертавайки особеностите на своя знак с подходящо облекло, усилваш космическия резонанс и привличаш към себе си щастие и късмет.

Виж какво ти отива, според това към каква стихия принадлежиш – Огън, Земя, Въздух или Вода:

Ако Слънцето в момента на твоето раждане е в знака Овен, Лъв, Стрелец (на снимката горе: Сара Джесика Паркър, Мадона, Скарлет Йохансон, подредени по съответния знак), ти се отнасяш към огнената стихия. Особености на твоя имидж са независимост, секси, провокативна, горда, изпълнена с чувство за собствено достойнство, открито изразяваща своите емоции, подчертано добра фигура, добре поддържана.

Гардероб: Всичко най-модно и най-новите модни тенденции ще намерят своето място в гардероба на жените „огън“. Главни особености на облеклото – изпъкващо, ярко, скъпо. „Огнената“ жена принадлежи към висшата класа и това се вижда веднага от нейния тоалет. Скъпи тъкани като сатен, кадифе и коприна.

Цветове: червено, ярко червено, кърваво червено, тъмно червено, жълто, оранжево, златисто, вишнево.

Овните предпочитат ярки, наситени цветове.

Знакът Лъв е по-консервативен в избора на дрехи, но се отличава с много добър вкус. Лъвовете притежават дарбата да виждат какво им стои добре и с какво не трябва да излизат.

Жените Стрелци се стремят да се обличат по последна мода, най-добре в маркови дрехи и за предпочитане скъпи.

Аксесоари: изпъкващи, скъпи, масивни, за предпочитане златни обеци, колиета, гривни, пръстени и т.н.
Прическа: „Огнената“ дама предпочита обемна прическа. За целта използва перуки, изкуствена коса, изкуствени къдрици. Цвят – моден за сезона.

Грим: изпъкващ, предизвикателен, секси. Жената Огън на първо място подчертава устните, използвайки, ярки, сочни нюанси червило и гланц.

Пенелопе Крус, Бионсе, Кейт Мос

Ако Слънцето по време на твоето раждане е било знака на Телец, Дева, Козирог, принадлежиш към земния елемент. Образът на „земната“ жена е спокойна, добре поддържана, почтена жена, уверена в утрешния ден. Гардеробът й е в класически стил, строг, делови, нищо излишно. Жената-Земя привлича вниманието към себе си не с ефектност и яркост, а с придържане към един стил и точност.

Цветове: шоколад, тъмно-зелено, пясъчен, охра, сиво и черно.

Жената Земя се отнася внимателно и сериозно към избора на своя тоалет. Тя предпочита нещо с високо качество, проверено във времето. „Земната“ жена не купува нещо за един сезон. Избирайки дрехи или обувки, тя ще помисли преди всичко, колко години ще може да й послужи.

Телецът повече от всички земни знаци обича комфорта и хубавите дрехи. Жените от този знак се отнасят много сериозно към марката и фирмата производител на продукта. Те предпочитат добре утвърдената марка и попълват гардероба си с неща, на такава фирма. За Телците са подходящи сочни цветове, особено в зелената гама.

Най-отличителната черта в облеклото на Девите е подчертаната безупречна акуратност. Външният вид на човека има голямо значение за тях. Рационализмът на Девата намира тук отлична основа за творчество. Девата може да си позволи пълната гама от цветове, харесва цветни материи, желателно абстрактни. Въпреки това, в ежедневието предпочита по-убити „работи“ цветове – сиво, зелено (кафяво).

Козирогът няма толкова високи изисквания към дрехите, доста е ограничен в това отношение, не обича да се откроява. За него е важно да бъде облечен прилично, да бъде „във форма“ винаги и навсякъде и да не изпъква особено. Козирогът предпочита тъмните, сдържани цветове, по принцип в делови, официални тоалети, се чувства като риба във вода. Прекрасно усеща формата и структурата, така че във всякакви дрехи изглежда спретнато и акуратно.

Аксесоари: за Телците са подходящи бижута, изработени от естествени материали, в идеалния случай – фирмени, не евтини. Препоръчително е да не се злоупотребява с количеството, 1-2 са напълно достатъчни. Девата притежава рационален характер, така че навсякъде вижда удобство и многофункционалност. Гривна-часовник – това е любимият на Девата вариант за бижута. Козирогът може да сметне годежния пръстен за аксесоар, предназначен да подчертае неговия статус и това благотворно да повлияе върху кариерата му.

Прическа: избирайки елемента Земя, трябва да се откажеш от яркостта и да обърнеш внимание на простотата, формата на подстрижката и оформянето на прическата. Отделните кичури може да се подчертаят с восък, той фиксира в нужното положение, а косата остава еластична и гладка.

Грим: цветовете на декоративната козметика не трябва да бъдат ярки, но дълбоки. На „Земната“ жена й отиват нюанси на кафявото от най-светлото до тъмно шоколадово. Желателно също така да се придаде ясна форма на веждите и да се подчертаят.

Анджелина Джоли, Гуен Стефани, Парис Хилтън

Ако Слънцето в момента на раждането ти е в знака на Близнаци, Везни, Водолей, тогава се отнасяш към въздушната стихия. Особеностите на „въздушния“ имидж са младежки вид (като тинейджър), подвижност, безпокойство, бодрост, лекота в общуването, начетеност, любознателност, независимост.

Цветове: разноцветно, пъстро, розово, пастелни цветове, мек, топъл, сребристо-син, „киселинен“ (ярки, неестествени цветове само за Водолея).

Близнаците имат най-богатия и разнообразен гардероб. Това се дължи на променливото им настроение, а то изисква преобличане по няколко пъти на ден. Не може да се каже, че Близнаците предпочитат определен стил. Напротив, в гардероба им присъстват различни стилове. Облеклото ги кара вътрешно да се превъплътят, да играят друга роля. Затова тези хора през цялото време изглеждат различни, с тях няма да ти омръзне да общуваш.

Везните имат влечение към изисканото облекло. Жените от този знак обичат да украсяват ежедневното си облекло, създавайки женствен и нежен образ. Везните предпочитат нежни, пастелни цветове, розово, синьо, светлозелено, много обичат оригинални цветове. Основният девиз на Везните – елегантност и очарователност. И трябва да им се признае, че го постигат с минимум аксесоари и бижута.

Водолеят има най-специфичния вкус от всички въздушни знаци. Той е привлечен от всичко ярко и необичайно, контрастно и ултрамодерно. Той обича да изразява себе си или да привлича вниманието към себе си по необичаен начин. Най-важното за него е да изрази максимално своята индивидуалност. От тъканите предпочита синтетиката.

Аксесоари: бижута изработени от дърво, всевъзможни народни „дреболии“. Но също така не са изключени и по-елегантни аксесоари под формата на оригинални висулки, верижки, гривни, необичайни и загадъчни, внесени от други страни и градове.

Прическа: Трябва да се намери баланс между оригиналност и вкус и да се избегне еднообразието и едноцветността. Препоръчва се разноцветно оцветени кичури.

Грим: дискретен, елегантен, в пастелни цветове. Гланц за устни вместо червило, руж в нежни топли розови нюанси. Като цяло, трябва да остане усещането за свежест и естественост като че ли деня току-що започва.

Анджелика Хюстън, Деми Мур, Риана

Ако Слънцето по време на твоето раждане е в знака Рак, Скорпион или Риби, ти се отнасяш към водната стихия. „Водната“ жена е загадъчна, чувствителна, магическа, мистична, съблазнителна, романтична, нежна, поетична, страстна.

Цветове: Всички нюанси на синьото (от светло небесно синьо до цвета на нощното небе), бяло, сребристо-бяло.

Ключова дума на „водния“ гардероб е романтика. Жената – Вода с удоволствие ще облече рокля, а не панталон или дънки и ще я украси с волани, набори. Тя предпочита широки поли, феерични, а те се съчетават добре с изящни обувки „лодки“ с токче или на висок ток.

Раците обичат няколко слоя дрехи. Предпочитат естествени материи, пропускащи добре въздух: лен, коприна, вълна и памук. Нежната, чувствителна природа на Рака може да реагира негативно на изкуствени, синтетични материи. Раците обикновено предпочитат свободния стил, с меки, падащи надолу гънки, и костюми с доста проста кройка.

Скорпионът е най-сексуалният от водните знаци и това дава отражение на неговото облекло. Жените Скорпиони много обичат стилът секси: прилепнало по фигурата облекло, дълбоко деколте, обувки на високи токчета. От цветовете предпочитат черния и червените нюанси, при много от тях любима е комбинация от червено и черно.

Рибите обичат меките, копринени, плътно прилепнали дрехи (люспи). Предпочитат розови и сини (морски вълни) цветове, тъмно-зелени преливащи се цветове, размити тонове. Нуждаят се от нежни, дълбоки нюанси. Лилавото и цвета на морските вълни са класика за Рибите.

Аксесоари: подходящи са изящни, миниатюрни аксесоари, часовничета на верижка, висулки във формата на сърце или цвете. Бижутата трябва да бъдат дискретни, по-скоро носещи символично значение, или лечебно значение.

Прическа: Желателно е да се постигне ефектът на разпуснати коси, а дължината не е от значение. Слушай настроението си и нека твоето въображение да ти позволи да създадеш романтичен образ на жената-вода – чувствителна и нежна.

Грим: „Водният“ грим изисква „опушени“ очи в стила от началото на двадесети век. Устните трябва да изглеждат, като че ли току-що са яли плодове. И в никакъв случай да не се използва молив за очертаване на устните: жената-Вода не търпи отчетливост и еднозначност. Нейният елемент е неяснота и мъглявина във всичко.