Домашен ритуал за сладки сънища

19
Добави коментар
Laverdad
Laverdad

Домашен ритуал за сладки сънища
14.03.2012 • от Цвети Тошева9375 прегледа 0 коментара

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Вижте още

Хората, които имат проблеми със съня, трябва да преминат към вълнени постелки, установи австралийско изследване.

Като един находчив и грижовен родител, трябва да се постараеш да превърнеш времето за лягане на детето в домашен ритуал за сладки сънища. В ритуал, който да го приласкава и да му осигурява пълноценен и здравословен сън.

Защото отказът му да заспива в уреченото време може да бъде истинско предизвикателство не само за нервите ти след уморителния работен ден, но и за възпитателния процес на малчугана.

Почти всички деца имат проблем със заспиването в даден период от развитието си. Особено между 3 – и 4 – годишна възраст, когато започват да се чувстват отхвърлени от родителите, пращащи го да си ляга само. Някои деца не искат да спят отделно, други се страхуват от тъмното или сънуват кошмари, а трети просто са започнали да се осъзнават като самостоятелни индивиди и искат да налагат своите правила.

Много деца си мислят, че ще пропуснат нещо, когато си легнат. И за разлика от възрастните, те заспиват едва когато сънят буквално ги надвие. Ако пък са спали следобед и не са изразходвали достатъчно физическа енергия, съзнанието им остава превъзбудено и след часа за лягане вечер. През това време се въртят неспокойно в леглото, играят с любимата си играчка или плачат, за да привлекат вниманието на мама и татко.

Не е тайна обаче, че домашният ритуал за сладки сънища e най-доброто средство за заспиване на малчугана. Става дума за създаването на един непроменлив модел (едни и същи дейности, които се извършват в едно и също време всяка вечер преди лягане), който отпуска детето и му вдъхва необходимото спокойствие и сигурност. Естествено, на специални поводи като семейни празници и рождени дни, могат да се правят и изключения от правилото. Но само тогава и то не прекомерно. Ето какво ти предлагаме ние.

1
2
3
4
5

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай