Разглеждане забележителностите на Виетнам

32
Добави коментар

Туристическа обиколка на Виетнам

Виетнам е страна с изключителна природна красота. Неговите исторически градове са запазили голяма част от стария колониален чар и с гъсто обраслите си планини, плодородни равнини в делтата на реките ще оставят дълготрайни впечатления от вашето пътуване.

Друга отлична черта на Виетнам е приятелски настроените хора от провинцията. Една от дестинациите е град Сайгон, в който са включени посещения на бившия
президентски дворец (Reunification Palace) и военния музей, както и умалено копие на катедралата Нотр Дам. Особенно интересна е зоологическата и ботаническата градини съградени през далечната 1855г.

Отделете един ден за пътуване до My Tho и круиз по река Меконг и град Can Tho.

По пътя ще видите плаващи пазари, села, остров Son и пагодата Вин Транг. Посетете известната система от тунели Cu Chi и храма Као Дай. Друга забележителност, която си заслужава да видите е „Езерото на въздишките” и пагодата Truc Lam.

Продължаваме по крайбрежния град Nha Trang и круиз около близките острови. Разгледайте руините на храма и кулата Po Nagar Cham, а след това пътувайте до Qui Nhon. Направете си туристическа пешеходна разходка до Hoi An и японския мост пазар Хой Ан.