НАПРАВИ САМ: Ефектна ваза стил Маракеш – ЛЕКЕТО – интериор, интериорен дизайн, обзавеждане, изкуство, фотография и направи…

3
Добави коментар
zserty
zserty

Днешната идея за „Направи сам“ е от блога на шведската ИКЕА , която дава идея за нещо изключително свежо и интересно, както за интериорни, така и за вази и саксии в двора. За съжаление, вазите, които използва, не са налични в Икеа България, но да се надяваме, че ако не ги заредят скоро, то поне биха могли да се намерят и някъде другаде.

Идеята е вдъхновена от Западна Африка и влиянието й в света на интериорния дизайн – по-точно от Маракеш. Това се наблюдава особено при килимите, растенията и наситените цветове, придаващи уют на скандинавските бели стаи.

Идеята е, изкушавам се да се повторя, много свежа и интересна! Както се вижда, не е нищо особено като технология и начин за изпълнение. Взимат се керамични бъчви и саксии. Няколко нюанса обикновен латекс, който се изсипва в тенджери – във всяка – отделен цвят.  Потапя се единият край и се завърта на 180 градуса, докато изсъхне. Боята се разтича надолу и се получава произволен ефект за всяка. Съхне според боята, но средно около 2 часа.

Не изисква талант, а само малко свободно време и желание за нещо различно и ефектно.

Share the post „НАПРАВИ САМ: Ефектна ваза стил Маракеш“