Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Аминокиселини при диета

44
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

  Когато започнете диета, множество въпроси се въртят в главата и започвате да се съмнявате в това дали правите нещата правилно.Храненето е ключът към успеха на всяка програма за маса или релеф, без значение дали при вас или при „Мистър Олимпия“.Ако искате да изчистите мазнините ,което е целта на нашата програма ще трябва да започнете въвеждане на висококачествено гориво в тялото си. Използвайте най-доброто гориво, за да можете да тренирате на максимални обороти, а също да се чуствате така заредени и извън фитнеса! Трансформиране на тялото означава да се вложи 100% усилия във всяка тренировка и за да подхраните тези тренировки, имате нужда от най-добрите храни.Прочети още ⇔Златно правило за изчистване на мазнини ,което гласи-Ако съществува златно пра­вило за изчистване на мазнини, то това е: никога не жертвай способността да тре­нираш здраво заради прекалено агресивно намаляване на въгле­хидратите.
 
 
   Пълноценното хранене означава да получавате достатъчно макронутриенти и макро и микроелементи.Когато има калориен дефицит обаче ,при диета количеството на някои от макронутриентите е занижено ,това означава че трябва задължително да компенсираме с качество на храната която приемаме и с приема на хранителни добавки-което включва и аминокиселини !!
 
Да пия ли аминокиселини при диета
 
Звучи логично този въпрос ,хем ще отслабвам пък да приемам допълнително калории.ДА,но целта не е само да следите калориите а да се стремите да поддържате метаболизма в оптимално състояние.А приема на аминокиселини определено ускорява обмяната и е задължителен при активно спортуващи.Дори  при диета необходимостта от такъв прием е още по голяма ,за да може да се задържи мускулната маса,и да горите мазнини а не мускули.
 
На етикета пише за мускулна маса и възстановяване,а аз искам да отслабвам не  да качвам мускулна маса ?
 
   Няма как да пише друго ,защото Аминокиселините са основните градивни елементи  на мускулите, но всяко натоварване води до разрушаване на мускулна тъкан, наречено катаболизъм. BCAA аминокиселини – представляват около 40% от загубата на аминокиселини по време на интензивна тренировка. За да поддържа позитивен азотен баланс особенно при диета , организма се нуждае от допълнителен прием на разклонено верижните аминокиселини и комплексни аминокиселини.Така че ако искате по време на диета и тренировки да не изгаряте мускули и да държите метаболизма ускорен ,приемайте комплексни аминокиселини и BCAA .
 
Странични ефекти :),от прием на аминокиселини
 

Увеличават мускулния метаболизъм и синтеза на протеини.

Предпазват от загуба на мускулна маса.

Ускоряват възстановяването.

Увеличават горенето на мазнините.
 
Предложения за аминокиселини
 
Комплексни аминокиселини
⇔СУРОВАТЪЧНИ АМИНОКИСЕЛИНИ
 
 
Комплексни аминокиселини с няколко източника на протеин
 
 
BCAA аминокиселини