Как да имаме здрави и красиви нокти?

1
Добави коментар
k1d2
k1d2

Как да имаме здрави и красиви нокти?

20 март 2012
  admin

 

Не е необходимо да ходим всеки ден на маникюр, за да имаме перфектни нокти. Има няколко правила, които трябва да спазваме, за да имаме ноктите, за които мечтаем.
Разбира се, че гените ни до голяма степен определят как ще изглеждат ноктите ни, но има и редица външни фактори, които им оказват негативно влияние. Такива фактори са замърсената околна среда, нездравословната храна, неправилната грижа. В тази статия ще откриете няколко съвета за ежедневна грижа за ноктите.

1. За да запазите ноктите си силни и здрави, трябва да ядете разнообразна храна, богата на витамини и минерали.
Витамин А е необходим за растежа и укрепване на ноктите. Може да откриете витамин А в черния дроб, маслото, доматите и морковите.
Витамин В помага за асимилация на протеините и е необходим за растежа на ноктите. Ще го намерите в зелето, бирената мая и яйчните жълтъци.
Яжте и много млечни продукти, тъй като те съдържат калций, а той ще направи ноктите ви по-твърди.

2. Правете си маникюр веднъж или 2 пъти в седмицата.

3. Използвайте само висококачествени козметични продукти.

4. Оставете лака върху ноктите си за максимум 5 дни. След като го почистите, оставете ноктите си за 2 дни без лак.

5. За да премахнете пожълтяването на ноктите използвайте парче лимон. Поставете го на нокътя и го оставете да действа за 1-2 минути. Лимонът ще направи ноктите ви по-светли и по-силни.

6. За чупливи нокти помагат топлите вани с растително масло. Към маслото се добавят и няколко капки лимонов сок и витамин А. Правете тази процедура 1-2 пъти в седмицата.

7. За укрепване на делящите се нокти използвайте морска сол без оцветители. Сложете 1 чаена лъжичка морска сол в топла вода и потопете ноктите си в нея за около 20 минути. Повтаряйте процедурата 10-15 дни без прекъсване.

Публикувано в категория: Красота