Бързо и ефективно лечение с хомеопатия

62
Добави коментар

Бързо и ефективно лечение с хомеопатия

С настъпването на пролетта и събуждането на Майката природа се пробуждат и куп болести и алергии, за които не сме и подозирали, че се крият в нашия организъм. Някои от нас пък са предварително подготвени за добре познатите и ужасно досадни алергии, които задължително се проявяват в момента, в който навън започне да се раззеленява.

Сенната хрема е може би най-разпространената от тези алергии. От нея страдат хиляди жени и мъже не само у нас, а и по света. Всяка година броят на проявилите симптомите на тази алергия се увеличава драстично. Някои лекари твърдят, че въпросните симптоми са следствие не само от опрашването на растенията и разлистването на дърветата и храстите, а и от замърсяването на околната среда – в частност газовете от колите и уличния прахоляк. Каквито и да са причинителите на тази мъчителна алергия, симптомите са добре познати на всички – сърбеж в носа, зачервяване и лютене в очите, съпроводени със сълзи и силно раздразнение от светлина. Оплакванията са подобни на тези, които проявяваме, когато белим или режем лук. В този момент от носа ни потича обилна водниста секреция, започваме да кихаме почти непрестанно и сълзите в очите ни напират, докато не започнат да се стичат по бузите.

И ако това е състоянието ни за петте минути, в които режем лука, по време на сенната хрема, която трае месеци наред, ние не спираме да се чувстваме така. Може би е странно, дори парадоксално, но един от най-често предписваните лекове за сенна хрема се приготвя именно от лук – и то кромид! Макар и да не е формулиран терминологично, този лек се прилага от дълбока древност като част от хомеопатичните способи за лечение и днес вече е познат като Allium сepa.

 

Когато немският д-р Самуел Ханеман създава хомеопатичния метод на лечение в края на XVIII и началото на XIX в., събирайки наблюденията на изтъкнати за времето си лекари, той формулира основните принципи и закони на хомеопатичното лечение, които са изложени във фундаменталния му труд „Органон на лечебното изкуство” (повече за книгата има тук). По този начин, в началото на XIX в. възниква една цялостна за своето време лечебна система, която става широкоразпространена в края на века, не само в Западна Европа, а и в САЩ.

Хомеопатията представлява лечебен метод с над 200-годишна история, при който на всеки болен с конкретна диагноза и определен брой оплаквания се предписва лекарство, способно да причини у здрави хора същите симптоми, които се проявяват и при болния. Хомеопатичното лекарствено средство стимулира естествените защитни механизми на организма, което пък води до излекуване. „Практическа хомеопатия” (ИК „Изток-Запад”) на д-р Иван Енев разглежда обстойно практическата част на хомеопатичното лечение и дава съвети как бързо и лесно да облекчим и излекуваме не само досадните алергии и болести, а и някои по-сериозни оплаквания, които имаме. Допълнителна информация можете да получите тук.

Коментари