Противозачатъчните натоварват черния дроб – как да му олекне

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Според статистиката всяка тре­та жена на планетата употребява хапчетата антибебе. Това е най-използваният начин за предпазване от нежелана бременност, предписва се и при нарушен хормонален баланс.

Нашият организъм сам произвежда множество хормони, други му добавяме чрез храна и препарати. Хормоните, които се съдържат в противозача­тъчните таблетки, се преработват в черния дроб. Ето защо жени, които ползват хапчета антибебе в продъл­жение на по-дълги периоди, излагат на риск черния си дроб.

„Химическата лаборатория“ на организма
Черният дроб е най-големият орган в човешкото тяло след кожата. Не­говата роля в организма е многопо­сочна – преработва и отделя редица вещества като хормони, лекарства, токсини и алкохол.

Черният дроб няма нервни окончания и не боли. При проблеми с него се усеща по-скоро тежест в дясното подребрие, на която малко хора обръщат внимание и не могат да вземат незабавни мерки, за да пред­пазят този жизненоважен орган.

Черният дроб е „химическата лаборатория“ на организма. Пра­вилното му функциониране е важно за цялото тяло, но не е нужно да избираме между здрав черен дроб и спокойствие за последствията от сексуалния си живот.

Какъв е правилният избор
Решение е приемът на препарат за подобряване на функционирането на черния дроб. Има различни такива медикаменти, като някои от тях се купуват без лекарско предписание.

Пречистеният екстракт от соя, който съдържа „есенциални“ фосфолипиди, доставя на черния дроб съставките, необходими за изграж­дане на стената на всяка наша клетка.

Тези „тухлички“, фосфолипидите, са абсолютно идентични по химическа структура и действие с произвеж­даните в черния дроб на човешкото тяло фосфолипиди. Функцията на клетките на черния дроб пряко зависи от есенциалните фосфолипиди, които имат няколко основни свойства – защитават клетката от различни външни влияния, участ­ват в транспортните й процеси и най-важното – нормализират нарушената чернодробна функция и спомагат за регенериране на черно­дробната тъкан.

Соята е позната с лечебните си свойства от хиляди години. Соевите фосфолипиди помагат за по-добрата работа на черния дроб и са напълно безопасни – не са известни състояния на отравяне или предозиране.

 

10 мита за контрацептивните таблетки 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.