304 двойки от 43 клуба идват в Пловдив на турнир по спортни танци

3
Добави коментар

Спорт
  

304 двойки от 43 клуба идват в Пловдив на турнир по спортни танци

PlovdivWeek на 23/03/2012, 18:18

5 снимки:
Предишна

Следваща

Снимка: plovdivweek.com

Точно 304 двойки от 43 клуба са подали заявки за участие в турнира по спортни танци, който ще се проведе тази неделя от 10 до 22.30 часа в зала „Олимпиада 80“ в Пловдив. Домакин на първата надпревара в този красив спорт в града под тепетата от 5 години насам е клуб „Алекс“, а участниците ще водят битка за титлите и медалите в 22 състезателни класа. Първи започват двойките в класовете за начинаещи 9Е, 11Е, 13Е, 11D, 13D, 15D, а от 13.30 часа е началото на открития турнир в групите 18D+D, 13C, 15C, 18C+C, 18B+B и 18A+А. След официалното откриване от 19.30 часа пък подиумът на зала „Олимпиада 80“ ще се превърне в арена на втория кръг от турнира за Купа „България“ и финалите на стандартни и латиноамерикански танци при юношите младша и старша възраст, младежите и състезателите над 19 години.

В Пловдив пристигат всички шампиони и медалисти от завършилото преди 2 седмици в „София Арена Армеец“ държавно първенство с изключение на двойките с чуждестранно участие като Салваторе Тодаро-Виолета Янева, Трифон Парушев-Киара Джирети, Константин Тодоров-Андра Линте и Якопо Казато-Мария Делитонева. Билетите за турнира по спортни танци ще са на цена от 5 лв. и ще важат за целия ден, а място на ВИП-масите до дансинга с включена консумация струва 25 лв.

Честта на града домакин ще бранят общо 24 двойки – по 10 от „Алекс“ и „Парадайс Денс“, и 4 от „Сияна Данс“. Най-големи надежди за достойно представяне на двойките с пловдивско участие се възлагат на златните медалисти в комбинацията за аматьори над 19 г. Христина Иванова (Парадайс Денс-Пд) и Георги Ганев (Импулс-Велинград) и на шампионите в латиноамериканските танци при младежите Виктория Марвакова (Парадайс Денс-Пд) и Кристиян Йорданов (Импулс-Велинград). Реванш пред пловдивска публика ще гонят и двете най-елитни двойки на „Алекс“ (Пд) Костадин Василев и Екатерина Маркелова, спечелили сребро и бронз в дебюта си при младежите на държавното в столицата, както и шампионите за 2010 г. Петер Спасов и Хана Петкова (Алекс-Пд), завърнали се от София с 3 комплекта бронзови медала в надпреварата при юношите старша възраст.

Тагове:
турнир
състезание
зала
спортни танци