Топката на силата (Powerball)

22
Добави коментар
press
press

Тренирай в офиса, пред компютъра с „Топката на силата“

Това е най-новото изобретение на NASA за тренировки на космонафти. Идеята им е, че няма как в космоса да вдигат щанги и гири. Цената на тази „топка на силата“ е от порядъка на 100 лева. Всъщност на българският пазар струва 35 лева, което е най-ниската цена от всички модели.

PowerBall е пластмасова топка, с идеалната големина за удобно хващане, с гумен пръстен и втора топка в нея, която се въти свободно около ос. Вътрешната топка се завърта посредством канапче при което голяма топка започва да шава в ръката, като се килва равномерно във всяка посока, като крайния ефект е, че ръката започва леко да се върти от китката.

Това е ключов момент – трябва да се противопоставите на това килване и да си мърдате ръката по подобен начин, само че, малко по-бързо. Веднага се усеща как гадината започва да забързва, като издава специфичен звук на излитащ трактор. Ако сте го направили както трябва скоро вътрешната топка се върти с 10-тина (до 15) хиляди оборота в минута, а ръката ви едвам одържа PowerBall-a.

Чувството е много странно – все едно нещо не е наред. А сега за смисъла – PowerBall всъщност е уред за физически упражнения, за пръсти, бицепс, трицепс и в общи линии всичко, що е по ръката. Натоварването е точно толкова, колкото бързо си въртите ръката – може леки тренировки, може и по-тежки – ваша си работа. Няма батерии, няма неудобство – можете да си го правите във рейса, колата, докато спите или правите секс (да сме по-телешоп де). Със сигурност си струва 35-те лева. Всъщност има и за много повече – такива с оборотомер, със звук, лампички, а има едни метални, които са доста по-трудни. Единственото смислено нещо е оборотомера, който можете да си вземете допълнително, ако се сметнете за необходимо – струва 25 кинта, което не е малко.

Впрочем официалната история е, че тази PowerBall е разработен от NASA, с цел да има как да тренират космонавтите докато са в безтегловност.