Правила и грешки при боядисване на косата

41
Добави коментар

Грешки и неприятни проблеми с боята за коса

Както знаем, цените на фризьорските услуги са доста скъпи и много от нас жените прибягват до максимата „Направи си сам”. В случая става въпрос за боядисване на косата. По магазините има голямо разнообразие както от ефтини , така и от скъпи оцветители на коса. Сами разбирате, че няма как вашата коса да стане точно същата каквато е на снимката на кутията. Ако искате успехът да е по-близък до очакванията ви е добре да изберете такъв цвят, който се доближава най-много до вашият.

Препоръчително е да е два до три нюанса по-тъмен или по-светъл за да стане по-сполучлива процедурата. Някои жени, поради една или друга причина искат драстично да променят цвета на косата си(най-често се изрусяват) и така рискуват да си изгорят кожата и косата в домашни условия. Свидетели сме, че на много жени не им подхождат руси коси, било то заради цвета на очите, веждите или кожата.

Очакванията ви за цвят на косата точно като този показан на опаковката е заблуда. По-добре погледнете на гърба на опаковката, където има показана табличка за съответните оттенъци. Грешка е да не си направите тест за алергия.

Става за минутка. Сложете на сгъвката на лакътя малко боя и оксидант и почти веднага ще разберете дали сте чувствителни към препарата. Най-често се появява сърбеж или възпаление. Сигурно много от вас забравят, че при нанасяне на боята тя цапа. Преди процедурата си намажете местата (челото ушите и врата), които са близо го косата с крем. Друга често срещана грешка е да се слага балсам за коса към боята уж да стане по-вече и по-устойчива. Но истината е, че цветът не става по-плътен. Грешка е също да се нанася боя върху мръсна и мазна коса.