ФЛОРАЛНИТЕ ПРИНТОВЕ: Как да ги носим

1
Добави коментар
kap
kap

Светът на модата е ненаситен по отношение на цветните елементи и ние не правим изключение. Тенденцията да се „обкичваме” с цветенца във всякакви варианти е водеща и тази пролет, а ние в никакъв случай няма да изневерим на женствеността си и ще послушаме какво ни шепнат те от гардероба.

Но преди да посегнем към този весел тренд, предлагаме няколко съвета как да го носим, за да постигнем завършена хармонична визия.

Комбинация с цвят дюс

При избора на флорален мотив цялото внимание трябва да е върху него.

Това означава, че останалите цветове в една визия трябва да са максимално изчистени откъм детайли и шарки.

Може да се комбинира с ярки цветове, няма ограничения да са само базови (както при пастела), но нека да са не повече от два цвята.

В случая може цветните шарки да са в синхрон с color-blocking от наситени нюанси, но не бива изкушението да слагаме повече от два цвята да ни води, за да не се получи ефектът „папагал, изгубен в градската джунгла“.

Големите букети

Принтове или бродерии от големи цветя визуално увеличават фигурата и има опасност да сложат няколко килца отгоре.

Симпатичните миньончета пък може да се изгубят в „градината” от големи флорални мотиви, затова препоръчваме изборът да падне върху малки цветчета по целия тоалет. По този начин няма да си съперничиш с красотата на природата, защото акцентът ще е върху собствената ти прелест.

От друга страна, ако малкият бюст е вечен проблем, тогава едно голямо цвете на ревера или като елемент от копринена блуза би бил перфектния синхрон във визията. Така оптически горната част на торса ще е по-пищна.

Пастели + цветя = пролетна модна икона

Вече подсказахме, че пастелните цветове се комбинират идеално с флората. И двата тренда са нежни, женствени и деликатни. Същинско олицетворение на пролетта. За ежедневието през топлия сезон са абсолютно необходими и определено зареждат деня със сладки емоции. Единственото условие е да са от една цветова гама.

Тенденцията пролет-лято повелява цветята да са от пастел или пък ефирните флорални роклички да са придружени от „млечни” аксесоари.

С мъжки дрехи

Дрехите, взети назаем от мъжкия гардероб са абсолютен хит и цветята по тях правят аутфита изключително готин. Независимо дали са ризи, прави панталони или блейзери, те ще направят визията по-зряла и изтънчена. По този начин няма опасност границата на инфантилността, която флоралните мотиви неволно придават, да бъде прекрачена. В офиса костюм с елемент от градините в комбинация с базовите черно, сиво и бяло ще е едно идеално решение.

Сигурни сме, че тази тенденция ще завладее градските улици и офиси, защото пролетта разцъфтява както в облеклото, така и в сърцата ни. След дългата зима, цветята са така чаканата свежест, с която да „обсипем” града.