Синусите се възпаляват заради полипи в носа

4
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Здравейте, преди два месеца постъпих в болница след направена рентгенова снимка, от която оста­новиха, че имам хроничен синузит и вече са се образували някакви кисти. Започ­нахме курс на лечение с ксилофарм под формата на дренаж, венозно медаксон и ксизил. Носът ми вече няма секрети, но е все така запушен. При последния преглед лекарят ми каза, че съм за операция. Би­хте ли ми казали дали наистина трябва да си направя тази операция? Благодаря ви за отговора!
Катя Щерева – Ямбол

Възпалението на синусите винаги е свързано с нарушена вен­тилация и дренаж на синуса. Това могат да бъдат анатомични или функционални нарушения:

по-тесни канали на синуси­те;
кисти;
полипи;
сраствания или тежки алер­гии, които в крайна сметка во­дят до нарушена вентилация и дренаж вследствие задръжка на секрет и благоприятна среда за развитие на микроби.

Оперативното лечение се състои в това да се разширят каналите (при фронтални синуси) или да се направи голям отвор по медиалната стена (при максиларните синуси), да се отстранят кистите или полипите и в крайна сметка да се подобрят венти­лацията и дренажът. Като цяло операцията на максиларните синуси е по-благоприятна от опе­рацията на фронталните синуси, но при причини от анатомичен характер единственото решение е оперативно. Следоперативният период не е от най-леките, но все пак зависи и от това по какъв начин е извършена операцията и това е индивидуално при всеки пациент.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Уши, нос и гърло

Автор simeonova

Рецептата на проф. Мермерски за лечение на рак

Проф. Христо Мермерски твърди, че тази рецепта лекува всички видове рак и пречиства организма из основи.

КЕТОСПРЕЙ / KETOSPRАY

10-процентият дермален разтвор КЕТОСПРЕЙ е предназначен за локално обезболяване. Продуктът е нестероидно противовъзпалително средство.

Диета при рак на дебелото черво

Ако живеете заради пържолата, бекона и хотдога, жертвате не само артериите и стройната фигура, но подписвате смъртната присъда и на дебелото си черво.

Диета при рак на простатата

За мъжа в западното общество ракът на простата изглежда неизбежна съдба.

Диета при рак

Ако смятате, че рискът да се разболеете от рак зависи от гените, сте само наполовина прави.

Подсладителят захарин предпазва от рак?

До скоро определяха подсладителя захарин като опасен за здравето, но последните медицински изследвания сочат, че той не е вреден, дори предпазва от рак

Може ли да се лекуваме с бира?

Бирата съдържа полезния компонент ксантогумол, който въздейства на здравето положително в няколко посоки. Сред тях е профилактиката срещу рак, Паркинсон, Алцхаймер.

Гените ли са виновни за астмата и алергиите?

Астмата е основната причина, поради която деца постъпват в болница, като тези в предучилищна възраст са три пъти по-застрашени от болничен прием в сравнение с по-големите деца и шест пъти повече спрямо възрастните.

Диета при рак на белия дроб

Ако пушите, трябва веднага да спрете.

Касандра Нод: Не съм обезобразена!

22-годишна канадска танцьорка отказва да махне огромен родилен белег от лицето си

БОДИЛАКС – трайно решение на запека и килограмите!

Запекът /хроничната обстипация/ е широко разпространено заболяване, сравнително по-често сред жените и с напредване на възрастта, все повече хора над 60 г. възраст се оплакват от затруднение в дефекацията, поради което прибягват до употребата на очистителни средства.

Пет храни, които могат да провокират рак

Здравето ни до голяма степен зависи от храните, които приемаме редовно. Понякога не се замисляме какво точно изяждаме и не си ли причиняваме вреди, които стават осезаеми едва след време?! Специалистите определят пет обичайни храни, които могат да повишат риска от рак