Къщи: Пасивни къщи

2
Добави коментар

 Пасивна соларна къща над плажа

Тази пасивна соларна къща е мечтата на всички природозащитници. Тя е проектирана от Foster Bernal Arquitectos, и има идеално разположение – къщата е „кацнала“ на скала високо над Тихия океан.
Философията на къщата олицетворява израза: Колкото по-малко, толкова повече. Освен това тази хубава къща е оборудвана със всевъзможни инсталации за усвояване на алтернативна енергия: соларни панели, вятърна турбина и др., които изцяло осигуряват пасивното отопление и охлаждане на къщата. Всички строителни материали вложени в хубавата къща са местни, както и спиращата дъха гледка към плажа от терасата на къщата. Устойчивост и стил – тази къща притежава и двете.

Къщата над плажа

Нискоенергийна къща във Ванкувър

Тази хубава семейна къща освен че е модерна и стилна, може да се „похвали“ и с ниското си потребление на електроенергия. Още при проектирането на къщата са предвидени топлоизолиращи прозорци, инсталация за подгряване на вода със соларни панели и енергоспестяваща инсталация за отопление и охлаждане, което снижава доста консумацията на енергия. Правилно подбраните електроуреди, санитария и осветление също намаляват потреблението на електроенергия и вода. Повечето елементи в интериора са рециклирани. Зеленият покрив също допринася за запазването на природата, превръщайки водорода в кислород.

Пасивна къща в Нова Зеландия

Дизайнът на тази хубава къща е наложен от идеята за максимално усвояване на слънчевата енергия. Къщата е изградена изцяло с естествени материали, като 70% от външните стени са изградени от стъкло. По този начин, и благодарение на правилната ориентация и архитектура на къщата, тя успява максимално да се възползва от пасивната слънчева енергия, намалявайки значително потреблението на електроенергия. Собствениците на къщата пожелали къщата да има три спални, ето защо къщата има форма на пеперуда погледанта отгоре, за да се постигне максимално усвояване на слънчевата енергия, като в същото време интериорът е маскимално отворен към външните пространства и къщата се слива с прекрасната природа навън.

Къщата в Нова Зеландия