Всекидневна стая и работно кътче

24
Добави коментар
lucynda
lucynda

29.03.2012 г.

Преди: Въпреки че всекидневната стая е прилично обзаведена, свободното място, с което разполага, не е използвано максимално. Мебелите са подредени непрактично, което се асоциира с хаос в интериора. Цветовият контраст, породен от светлите тонове на стените и от тъмните нюанси на старите мебели, е прекалено силен и въздейства дразнещо на погледа.

След: Благодарение на визуалното разделение на помещението е създадена една нова интериорна концепция – обособяването на две зони –  за отдих и работно кътче. Тоновете, използвани в новия дизайн на стаята, са свежи портокалови нюанси, които създават приветлива и ведра атмосфера. Високият шкаф с прилежаща етажерка визуално разделя интериора на приветлива всекидневна стая и уютно работно кътче с дървен подиум.

Силен контраст

Светлите тонове на стените в предишния вид на интериора са имали за цел да вдъхнат свежест и светлина в интериора. Резултатът не е постигнат, тъй като бледите тонове са в контраст със синьо-сивия мокет и тъмните тонове на мебелите. Конструкцията на секцията, състояща се от четири елемента, е груба, дизайнът й е старомоден и въздейства потискащо. Саксийните  растения, които внасят глътка свеж въздух в помещението, са концентрирани в единия ъгъл на стаята.

Свежи тонове и приятна атмосфера

След обзавеждането в интериора нахлува ведра и приятна атмосфера. Площта на жилището е обзаведена максимално практично. Боядисаните в бяло стени създават оптична рамка около холната гарнитура, която е тапицирана с дамаска в портокалови тонове. Ъгловата структура на меката мебел огражда пространството около високия шкаф и една от стените, превръщайки го в кътче за отдих. Ефирните завеси, също в портокалови тонове, придават ефектен акцент в интериора.  Три малки стъклени масички, върху една от които е поставен телевизорът, са разположени в свободното пространство, обособено от конструкцията на диваните.

Удобно работно кътче

Високият шкаф, чиято конструкция продължава до тавана, заета от етажерка със стъклени рафтове, изпълнява ролята на интериорен делител. Освен ефектна декоративна функция, той е и много практичен, тъй като предлага много свободно място за съхранение на различен вид аксесоари, вещи и сувенири. Работното кътче заема малко пространство от помещението, но е обзаведено и проектирано максимално функционално. Част от неговото обзавеждане е и делителят на стаята, който е удобен за поставяне на голям брой книги и документи. Кокетното работно бюро е разположено в непосредствена близост до прозореца.

Диван с “гъвкав“ дизайн

Ясните и прави линии на елементите на холната гарнитура са фокусна точка в интериора. Техните ведри портокалови тонове осигуряват условия за приповдигнато настроение в цялата стая. Мебелите с мека тапицерия са многофункционални, тъй като позволяват множество възможности на съчетание между съставните им елементи.