Изтезаваната Оксана Макар почина в болницата

1
Добави коментар

Свят
  

Изтезаваната Оксана Макар почина в болницата

Йоана Гагова на 29/03/2012, 12:25

Снимка: rus.newsru.ua

Оксана Макар, която беше жестоко изнасилена и изгорена, почина тази сутрин в 7.30 часа, в специализирания център по изгаряния в Донецк. За това съобщи председателят на парламентарния комитет по въпросите на здравеопазването Татяна Бахтеева.

По първоначална информация, съобщена от http://www.segodnya.ua, причина за нейната смърт е спиране на сърдечната дейност, причинена от силно кръвотечение в белите дробове, пише rus.newsru.ua.

На 10 март в град Николаевск трима мъже изнасилват 18-годишната Оксана, а след това, за да прикрият следите от престъпното деяние, опитали да я изгорят. На 11 март заподозрените – Евгений Краснощек, Артем Погосян и Максим Присяжнюк, бяха задържани, обаче скоро след това двама от тях бяха пуснати. След акция от протести, проведени от жителите на Николаевск на 13 март, заподозрените бяха задържани отново, а впоследствие и арестувани по решение на съда.

В болницата на младото момиче са ампутирали ръката, а през нощта на 15 март са я сложили на апаратно дишане. Оксана Макар е диагностицирана с дълбоки изгаряния и възпаление на белите дробове.

На 16 март тя е приета от николаевската болница в Донецк, в специализиран център по изгаряния, където й направили няколко операции.

Тагове:
украйна
оксана макар