Agoda.com разкрива приказните замъци на Германия

2
Добави коментар
agoda.bg
agoda.bg

Сингапур (28 март 2012 г.)

Аgoda.com, който е един от водещите хотелски уеб сайтове в света за онлайн резервации и е част от Priceline Group (Nasdaq PCLN), предлага кратко описание на приказните замъци в Германия, заедно с изгодни оферти за хотели в най-красивите немски градове за тези, които биха желали да се потопят в света на приказките.

Величествените стари дворци и каменните замъци с бойни кули в Германия, които често са илюстрани в детски приказки предлагат интригуващ поглед върху европейската история за туристи любители на културата. Независимо дали са непокътнати или са вече руини, тези фантастични сгради дават възможност да надникнем в живота на благородниците от Средновековието. В много от реставрираните дворци се съхраняват внушителни колекции на произведения на изкуството, антични мебели, оръжия и средновековни артефакти.

Повечето от най-добре запазените замъци се намират извън големите градове, като точно отдалечеността е способствала те да се запазят през вековете, когато са се водили войни. По-известните от тях са разположени в южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг всред едни от най-красивите и девствени природни кътчета в Европа.

Туристите, които желаят да разгледат приказните замъци на Германия, могат да тръгнат от Берлин като по време на пътуването, било то с кола или влак имат възможност да се насладят на живописната природа до Франкфурт на Майн, откъдето трябва да продължат до Триер и лозаро-винарския район Мозел.

Предпланинският район на швабските Алпи предлага безброй красоти от Хайделберг и Щутгарт до множеството малките средновековни селца, които се нижат в долините. За да завършат приказния си тур, на пътешествениците се предлага крайната цел Фюсен- място на два от най-известните замъка в страната и Мюнхен – центърът на баварската култура.

Най-красивите немски замъци

Замъкът Меспелбрун

Този замък с воден ров (wasserschloss)собственост на фамилията Ингелхайм, е сгушен в тиха и спокойна долина в регион Долна Франкония. В него е сниман номинираният на фестивала в Кан през 1958 година филм Das Wirtshaus im Spessart, по мотиви на немска приказка. Замъкът е разположен в гъстата гора Шпесарт, на около 50 км от Франкфурт.

Замъкът Бургхаузен

Този замък от тринадесети век е най-дългата крепост в Европа – дължината му е повече от километър. В него се помещават шест двора, множество кули и порти, градини, параклиси и добре защитени вътрешни помещения, които редица баварски херцози и херцогини са използвали като алтернативно място за престой. Замъкът се намира до река Залцах, в близост до австрийската граница.

Замъкът Хайделберг

Тази средновековна крепост датира от тринадесети век, но за съжаление сега е в руини. Разрушена от войни, огън и светкавици, тя дълго време служи като романтична муза на поетите и художниците от Хайделберг и печели възхищението на множество писатели, включително на Виктор Юго и Марк Твен. Крепостта се издига над град Хайделберг в северната част на провинция Баден-Вюртемберг, на два часа път с кола от Франкфурт.

Замъкът Лихтенщайн

Този неоготически замък- в миналото крепост на рицарите на Лихтенщайн- стои несигурно върху отвесните скали над Хонау в швабските Алпи. Отдалечеността и разположението му в планинска гориста местност са го запазили от унищожение през вековете. И до ден днешен е собственост на херцозите на Урах. Замъкът се намира в провинция Баден-Вюртемберг, на ден път от Щутгарт.

Замъкът Елц

Тридесет и три поколения от фамилията Елц са наричали този замък свой дом. Разположен на хълм, със заострени кули и дърворезби от времето на Тюдорите, той е първообраз на средновековните замъци и хранилище за огромна колекция от антики, картини и оръжия. Замъкът се намира на 45 минути пеша от железопътната гара в Мозелкерн.

Замъкът Хоенцолерн

Знамената на кулите на замъка Хоенцолерн се развяват на 855 метра надморска височина. Той е построен през единадесети век като пищен дом на пруското кралското семейство и е разрушаван и изграждан два пъти. Сегашния си вид придобива след възстановяване в края на деветнадесети век. Намира се близо до швейцарската граница, в подножието на швабските Алпи.

Замъкът Зигмаринген

Крепостта от единадесети век е сменяла собствениците си множество пъти, като някога дори е била и седалище на френския режим Виши. Сега принадлежи на потомък от фамилията Хоенцолерн. Замъкът е най-открояващата се забележителност в центъра на Зигмаринген – спокойно средновековно селце на река Дунав. Днес в него се съхраняват разнообразни колекции от порцелан, брони, карети и машини за изтезания.

Замъкът Нойшванщайн

Този екстравагантен дворец не е замък от гледна точка на целта, поради която е бил построен, тъй като не е имал защитна функция. Той е дело на ексцентричния баварски крал Лудвиг II, който се вдъхновил от средновековните замъци от приказките. Изящният му дизайн е послужил като вдъхновение за един от най-емблематичните приказни замъци днес, а именно замъкът на Спящата красавица в Дисниленд. Замъкът Нойшванщайн, с изглед към селцето Хоеншвангау в югозападната част на Бавария се намира на 100 км от Мюнхен..

Изгодни хотелски оферти в Германия от agoda.com

Мюнхен

GHOTEL hotel & living Munchen – Nymphenburg 3*
Цени от 92 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 7 дни предварително. Валидни от сега до 31 декември 2012 г.

Hotel Nymphenburg 3*
Цени от 134 щ.д. на нощувка. Офертата е валидна за ограничен период от време – до 9 април 2012 г.

Prinzregent am Friedensengel 4*
Цени от 115 щ.д. на нощувка. Промоция с безплатна нощувка – резервирайте поне 4 нощувки и ще получите още 1 безплатно. Резервациите трябва да бъдат направени поне 7 дни предварително. Цените са валидни до 22 април 2012 г.

Helvetia City Center Hotel 3*
Цени от 92 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г.

Hotel Aurbacher 3*
Цени от 58 щ.д. на нощувка. Трябва да се резервират поне 3 нощувки. Цените са валидни до 31 декември 2012 г.

Hotel Säntis 3*
Цени от 122 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 21 дни предварително. Цените са валидни до 31 декември 2012 г.

Берлин

Hollywood Media Hotel Berlin 4*
Цени от 122 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г.

Maritim proArte Hotel Berlin 4*
Цени от 179 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 14 дни предварително. Цените са валидни до 31 декември 2012 г.

Hotel Villa Kastania 4*
Цени от 82 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи. Валидни до 31 декември 2012 г.

Best Western Hotel Kantstrasse Berlin 4*
Цени от 99 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 14 дни предварително. Валидни до 31 декември 2012 г.

Hotel Ku´Damm 101 3.5*
Цени от 91 щ.д. на нощувка. Минимален престой 2 нощи. Валидни до 25 април 2012 г.

H10 Berlin Ku´Damm Hotel 4*
Цени от 109 щ.д. на нощувка. Резервациите трябва да бъдат направени поне 3 нощи предварително. Валидни до 7 май 2012 г.

Франкфурт на Майн

Victoria Hotel 4*
Цени от 70 щ.д. на нощувка.

Rocco Forte Villa Kennedy 5*
ЛУКСОЗЕН! Цени от 300 щ.д. на нощувка.

Adina Apartment Hotel Frankfurt Neue Oper 4*
Цени от 109 щ.д. на нощувка. Сумата за резервация не подлежи на възстановяване при отказ.