Пролетна трапеза

3
Добави коментар

Едно от хобитата ми е готвенето и тъй като пролетта застъпва с пълна сила реших да сложа тема за Пролетни рецепти. Един от любимите ми пролетни зеленчуци е спанака за това смятам, че е редно да започнем от него.

Баница със спанак ( спаначник)

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница 3 яйца 300 грама сирене една глава лук спанак кисело мляко растително олио

изтеглен файл (1).jpg (8.99 KiB) Прегледано 1493 пъти

Запържете лука и задушете спанака, объркайте яйцето със сиренето и след като спанака изстине смесете всичко. Наложете корите и редувайте плънка, кори, плънка, кори.Полейте с мазнина и сложете да се пече, малко преди да бъде напълно готова залейте с кисело мляко, в което сте разбъркали едно яйце. Сложете още малко да се пече до зачервяване.

Спаначена супа:

спанак лук домати зеленчуков бульон ориз 1 яйце кисело мляко сол

спанак.jpg (6.77 KiB) Прегледано 1493 пъти

Сложете да заври вода, сложете зеленчуковия бульон.Измийте и нарежете спанака, прибавете лука, след това една лъжица доматено пюре. След като спанака уври прибавете ориз за сгъстяване според вкуса. Когато вашата супа е вече готова, разбъркайте яйцето и го изсипете в супата, разбъркайте. Сервирайте гарнирана с една лъжица кисело мляко, може да прибавете и кротони.

Спанак с ориз на фурна:

спанак ориз гъби яйце домати червен пипер лук кисело мляко зеленчуков бульон сол

спанак с ориз на фурна.jpg (11.84 KiB) Прегледано 1493 пъти

Задушете спанака, лука и гъбите.Прибавете една лъжица доматено пюре. Прибавете малко вода и оставете на бавен огън, след като ястието е почти готово прибавете ориза и оставете още малко да поври. Изсипете полуготовото ястие в тава и сложете да се запече. Разбъркайте яйцето, киселото мляко и малко брашно, прибавете щипка хлябна сода и сложете да се запече. Когато се образува червена коричка извадете от фурната. Сервирайте с лъжица кисело мляко.