Оперативно лечение на рак на простатата

1
Добави коментар

Рак на простатата е сред трите основни причини за смъртните случаи причинени от рак, като той засяга голяма част от възрастните мъже и особено онези над 75 години. Именно затова трябва да се правят годишни профилактични прегледи и при откриването на туморни клетки веднага да се започне лечение. Това е от съществено значение за да може ракът да бъде премахнат напълно и без последици.

Ракът на простатата започва своето развитие в простатната жлеза, която е с размерите на орех и е част от репродуктивната система на мъжете. Съществуват няколко начина за лечение на болестта, като след прегледа лекуващият лекар най-добре може да прецени кой от тях да избере за да се постигне най-ефективният резултат.

Ако този вид рак не бъде хванат още в най-ранният му етап, тогава оперативната намеса би била най-удачният вариант за лечение. Операцията при рак на простатата включва премахването на жлезата, както и на тъканите около нея за да се гарантира, че не са останали туморни клетки, които да продължат своето развитие. Това е само една опция, ако ракът не се е разпространил към околните тъкани. Преди да се престъпи към лечение на рак на простатата е наложително лекарят да проведе разговор с пациента и го осведомява за евентуалните странични ефекти. Проблемите, които могат да възникнат след интервенцията са проблем с ерекцията, контролирането на уринирането и движение на червата.