Яжте редовно шоколад, ако искате да сте слаби

2
Добави коментар
dEoL
dEoL

Яжте редовно шоколад, ако искате да сте слаби

Ново проучване показва, че хората, които ядат шоколад редовно, са по-слаби, предаде Би Би Си. Тези данни са базирани на изследване сред 1000 американски граждани, отчитайки приема на калории и индекса на телесна маса. Изследването, публикувано в Archives of Internal Medicine, открива, че хората, които консумират шоколад редовно няколко пъти в седмицата, тежат по-малко от тези, които приемат сладкото изкушение само понякога. Въпреки че шоколадът съдържа много калории, част от съставките му могат да причинят загуба на тегло вместо синтезиране на мазнини, са убедени изследователите. Тези резултати са валидни дори при наличието на допълнителни фактори като правенето на упражнения и физическо натоварване. Друга интересна подробност е, че важно е не толкова количеството на шоколада, който ядем, а колко често и редовно го правим.
Ръководителят на екипа д-р Беатрис Голомб от Калифорнийския университета в Сан Диего споделя: „Нашето изследване показва, че начинът на съчетаване на калории също е от значение, а не само тяхното количество, що се отнася до въздействието върху теглото.“
Това не е единственият положителен ефект на шоколада, припомнят учени. Подобни изследвания твърдят, че шоколадът има полезно въздействие и върху сърцето поради благоприятни промени на кръвното налягане, инсулинна чувствителност и неутрализиране високите нива на холестерола. Също така натуралният шоколад съдържа антиоксиданти, които помага за усвояването на вредни свободни радикали, които биха могли да увредят нашите клетки.
Въпреки всички доказателства за полезни въздействия учените предупреждават, че шоколадът за масова употреба съдържа много захар и мазнини, които, приемани в по-големи количества, могат да ни навредят. Затова, ако планирате смяна в хранителния режим, по-сигурен положителен ефект може да имат свежите плодове и зеленчуци.

Източник: klassa.bg

Posted by Eli Tsakova
on март 29, 2012. Filed under Здраве и медицина.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0.
Both comments and pings are currently closed.