СТРАННИ ПТИЦИ :: Стършел – Хумористичният вестник на България

3
Добави коментар
javorkal
javorkal

СТРАННИ ПТИЦИ
ПАПАГАЛИ И МЕДИЙНА СТРАТЕГИЯ

Засиленият митнически контрол по нашите граници води до залавяне на големи пратки екзотични животни и птици.

Наскоро на пункта Капитан Андреево в багажа на турски гражданин били открити 156 папагала от вида „Ара“. Митничарите затворили контрабандните птици в клетки, а клетките – в своите канцеларии. Но отглеждането на папагалите било трудно – то отнемало време и финанси на митническите служители. Само за храна на птиците всеки митничар трябвало да отделя по една трета от личния си сандвич. В пункта назрял конфликт – някои служители предлагали папагалите да бъдат пуснати на свобода, а други – да бъдат предадени на зоопарка. От зоопарка отказали да приемат пернатите, тъй като им липсвали средства.

Папагалският казус бил решен след намесата лично на премиера Борисов. Той разпоредил клетките с говорещите пернати да бъдат разположени в заседателната зала на Министерския съвет. Така птиците можели да присъстват на всяко правителствено съвещание.

След като десет дни слушали дебатите между министри, умните птици проговорили – и то все с гласа на Борисов. Тогава в клетките им били монтирани мобилни телефони, чрез които папагалите се включвали директно в сутрешните блокове на телевизиите или в съботно-неделните им предавания. Там те говорели с гласа на приемиера, карали се на водещите и опровергавали всяко критично изказване по адрес на правителството.

Така за кратко време папагалите „Ара“ се превърнали в част от медийната стратегия на кабинета Борисов и лично премиерът им давал от слънчогледа си, който иначе обичал сам да люпи по време на правителствени заседания.

КОГАТО ПЕТЛИТЕ СЕ КАРАТ, КОКОШКИТЕ ЛИНЕЯТ

Всички щастливи кокошки си приличат, но нещастните са нещастни по своему.

Нямало щастие за кокошките в курника на „Позитано“ 20. Дълго време били извън властта и фуражът свършвал. Все по-малко ставали бизнесмените, готови да им сипят зърно в гушите.

Докато обикновените партийни носачки страдали, два петела се борели за надмощие – новодошлият, на бившия президент Първанов, искал да измести титуляра – този на Станишев.

Първановият петел бил добре охранен от два мандата в президенството. Бил направил гуша от контактите си с бизнеса. И често кукуригал, че е най-красив и единствен. Освен това дружал с московски петух, който го подкрепял.

Петелът на Станишев пък бил по-дребна порода, но пък имал зад гърба си европейска подкрепа – на социалистическия курник от Евросъюза. Самият Станишев петел бил избран там за лидер и той постоянно се пъчел с поста си.

Двата петела – на Първанов и на Станишев, по цял ден скачали един срещу друг. Кълвяли се с клюнове, дерели се със шпори – вдигали шум и крясък. От тяхната борба се интересували само многобройните политоложки, които кудкудякали в полза на единия или на другия петел.

А хората се интересували от цената на яйцата. И коментирали поскъпването им с думите:

– Това е, защото петлите изкукуригаха в политиката, а пък политоложките станаха повече от кокошките…

САМО ТИ, ВРАБЧЕ, СИ МИ ПРИЯТЕЛ!

Премиерът Борисов отглеждал на прозореца на Министерския съвет едно сиво врабче. Давал му храница, сипвал му водица и му говорел:

– Само ти, врабче, си ми приятел!

Два гълъба се зачудили как това нищо и никакво пернато е спечелило вниманието на премиера.

– Взема ме за канарче – разкрило им тайната врабчето. – Той ми говори колко много прави за България, а аз само кимам с глава и не възразявам…

Коментари

Дата
От
Относно
Коментар
2011-01-04 08:13:18webmastertesttest

Добави коментар
Предстои активиране на форума