Предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот – Договори – примерни договори

22
Добави коментар
eemmito
eemmito

 Днес ………………… 200… година в град София се сключи този договор на основание на чл. 19 от  Закона за Задълженията и Договорите между страните: 1. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. с ЕГН: …………………, лична карта: …………………, издадена на ………………… г. от МВР гр. …………………., наричан за краткост КУПУВАЧ, от една страна и от друга: 1. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. с ЕГН: …………………, с лична карта No. …………………, издадена на ………………… г. от МВР-гр. …………………, наричан за краткост ПРОДАВАЧ, Се сключи настоящият Предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот при следните условия:

I. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА 1.1 ПРОДАВАЧЪТ се съгласява  да продаде  на КУПУВАЧА следния свой собствен недвижим имот, а именно: ………………… 1.2. КУПУВАЧЪТ се съгласява да заплати на ПРОДАВАЧА договорената между тях цена за имота, подробно описан в т.1.1 в размер на € ………………… (………………… Евро), която ще бъде изплатена по следния начин: – задатък в размер на €………………… (………………… Евро) при подписване на настоящия договор: – остатъка на продажна цена в размер на €………………… (………………… Eвро), при сключване на окончателния договор.

II. СРОК НА ДОГОВОРА 2.1. Страните се задължават да сключат окончателен договор – да изповядат сделката пред нотариус …………………, с адрес: гр.София, …………………,  най-късно до ………………… ч.на  ………………… 200… г., като промяна на договорения срок може да става само по взаимно споразумение, отразено в писмена форма и приложено като неразделна част от настоящият договор.

III. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПРОДАВАЧА 3.1. ПРОДАВАЧЪТ се задължава да представи всички документи, с които се установява правото му на собственост и се изискват от закона за нотариалното оформяне на сделката. 3.2. ПРОДАВАЧЪТ декларира, че не е прехвърлял имота на други лица, върху имота няма тежести, наложена възбрана, не подлежи на реституция и в момента няма съдебен спор за имота. 3.3. ПРОДАВАЧЪТ се задължава да предостави в деня на изповядването всички документи удостоверяващи погасените задължения, свързани с продаваемия имот до момента на нотариалното му прехвърляне /в т.ч.разходи за ток, топла и студена вода, отопление, входни такси и др./, както и да го продаде свободен от всякакви тежести и ипотеки. 3.4. ПРОДАВАЧЪТ се задължава да продаде имота в състоянието, описано в т. 1.1., като имотът ще бъде освободен и владението му ще бъде предадено на КУПУВАЧА най-късно до ………………… 3.5. В случай на виновно неизпълнение на клаузите на настоящия договор или ако се установи, че има влязло в сила решение на съд, сключен друг предварителен договор със същия предмет или имота е процесен, ПРОДАВАЧЪТ дължи на КУПУВАЧА неустойка в размер на двойния задатък.

IV. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КУПУВАЧА 4.1. КУПУВАЧЪТ се съгласява да закупи имота, подробно описан в т. 1.1 на настоящия договор за цена и при условията на същия договор. 4.2. В случай на виновно неизпълнение на клаузите на настоящия договор  от страна на КУПУВАЧА задатъкът остава в полза на ПРОДАВАЧА.

V. ДРУГИ УСЛОВИЯ 5.1 Разноските по оформянето на окончателния договор /държавни и местни такси/ се заплащат  по следния начин: по равно от двете страни. 5.2.  Адрес  и телефони за кореспонденция между страните: ПРОДАВАЧ: ………………… КУПУВАЧ: ………………… 5.3. За всички неуредени от настоящия договор въпроси се прилагат общите разпоредби на действащото гражданско законодателство, като настоящия договор може да бъде обявен за окончателен на основание  чл. 19, ал. 3 от Закона за Задълженията и Договорите.

При съставянето на договора се представиха следните документи удостоверяващи правото на собственост: 1. ………………… 2. ………………… 3. …………………

Настоящият договор се състави в два еднообразни  екземпляра по един за всяка от страните, състои се от три страници текст и е подписан на всяка страница от ПРОДАВАЧА и КУПУВАЧА:

ПРОДАВАЧ: …………………                                                                         КУПУВАЧ: …………………