Секски дупе за новия ми бански

57
Добави коментар

Секски дупе за новия ми бански

Колкото и изтъркано да звучи, пролетта е сезонът за освобождаване от излишните килограми натрупани през зимата, а може би и през годините. Ей сега ще дойде така мечтаното лято и ще трябва да се съблечем по бански.

И вие ли сте от тези хора, които искат тази година да изглеждат по-добре в новия си бански на плажа? Това е супер! Заложено е в човека да се стреми към съвършенство.

И тъй като дупето е една важна част от тялото, която много често ни издава, ако сме прекалили с въглехидратите или със седенето на едно място е важно да се погрижим за него да изглежда добре. Плоското, увиснало дупе, не е секси! Точка!

Знаети ли обаче, че положението на дупето не зависи само от упражненията, които правим, а от правилната стойка на тялото. Няма как, ако сте прегърбен/а и с вкаран навътре таз да изглеждате добре отзад. Дупето ще си стои плоско и това е. Затова, преди да Ви предложа упражнения трепач за мускулите на дупето нека да обърнем внимание на положението на таза.

Как да проверим дали тазът ни е в неутрална(т.е. правилна) позиция?

Поставете си ръцете на хълбоците. Би трябвало да напипате две кости – една от ляво и една от дясно – това са така наречените илиаци или Anterior Superior Iliac Spine. Тези две кости би трябвало да бъдат в една равнина, успоредни на земята. Сега намерете и пубисната кост – т.нар. срамна кост или Pubis Symphysis, която се намира в долната част на таза, под илиаците. Поставете ръцете си на илиаците и на пубисната кост, образувайки нещо като триъгълник с двете ръце. Тези три кости, трябва да бъдат в една права, вертикална линия погледнато от горе на долу (виж лявата картинка). Спрямо това къде се намират тези кости нагласете таза в неутрална позиция. В началото може би ще ви бъде трудно, но все пак си заслужава да опитате и да се сещата да държите или да корегирате таза в тази позиция по-често през деня.

Изместването на таза в неправилна позиция най-често се дължи на мускулен дисбаланс. Знаете – костите се управляват от мускулите. Причината за този мускулен дисбаланс пък най-често се дължи на продължителното седене на едно място. За да запазим здравето на таза, а съответно и здравето на цялото тяло трябва да поддържаме всички мускули в добра форма. Това означава да използваме мускулите колкото можем по-често и да ги разтягаме.

Мускулите, които са свързани с функцията на таза са тези на краката – от дупето та чак до петите и от хълбоците та чак до пръстите на краката, плюс част от мускулите на гръбначния стълб и на корема. Представете си само каква перфектна машина е тялото и от колко много мускули зависи положението на таза!

Времето навън вече позволява дългите разходки. Започнете още сега с една дълга и приятна разходка за събуждане на мускулите от зимния сън. Задължително е да обуете удобни обувки с равна подметка – дори и най-малкото токче ще повлияе на правилната стойка на тялото. А следващата седмица ще Ви издам три упражнения трепач за секси дупе. До тогава се старайте да поддържате таза в неутрална позиция. Отнася се както за жените, така и мъжете.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Коментари