Модерно през Пролет-Лято 2012: Дълга пола

2
Добави коментар

Дългите поли са предпочитани от много дами. В това няма нищо изненадващо, тъй като тази дреха отива на абсолютно всички жени, независимо от типа фигура. Модните дизайнери са наясно с този факт и може би неслучайно една от актуалните тенденции за пролетно-летния сезон е именно дългата пола.
Семпла или с пъстър десен, от плътен или ефирен плат, в пастелни или ярки тонове – всички опции в списъка са позволени! Разнообразието от модели е такова, че позволява на всяка жена да избере пола, която най-добре да подчертава красотата на фигурата ѝ и да бъде в тон с индивидуалното ѝ разбиране за стил.

Днес Ви предлагаме да обърнем внимание с какви модели са ни зарадвали дизайнерите през тази година:

Преглеждайки списанията, модните ревюта и снимките на известни личности, Вие сигурно сте забелязали, че напоследък звездните дами предпочитат дългите поли в различни разцветки и кройки. Най-често се спират на прозрачни и ефирни модели или на многопластови, шарени и екзотични варианти. Преобладават полите с ластичен колан. Платовете – лен, памук, шифон, натурална или изкуствена коприна.

Dolce&Gabbana, Giambattista Valli

Подобна кройка е подходяща за всяка фигура, не утежнява силуета и подчертава стройността. Несъмнен плюс на дългата пола от шифон е лекотата на походката и известната загадъчност.

Плисираните поли са хит през тази година. Елегантни и  стилни, те издължават силуета и оптически вталяват фигурата. Подходящ вариант са както за ежедневието, така и за специални поводи.

Halston Heritage, Mason by Michelle Mason

С какво да носите дългата пола?

* С блузка от дантела или тюл

Това е удачен избор, особено ако полата е от коприна или фин памук.

* С едноцветни потници и блузки и къс жакет

Както вече сигурно сте разбрали, прозрачните поли са ‘звезден’ хит през този сезон. Можете да ги носите както с клин отдолу, така и с къси панталонки или по-плътна фуста.
Актуални са и нестандартните съчетания като копринена пола § къс жакет от фина кожа.

* С елеци
Елеците от кожа с дълъг косъм бяха изключително актуални през студения сезон. Те станаха толкова популярни, че на дизайнерите им ‘досвидя’ да ги изместят така безцеремонно от дамския пролетен гардероб. Затова предложиха на дамите ефектни съчетания като пъстра пола от плътен памук § едноцветен пухкав елек.

* С прави сака
Друга хитова тенденция за топлия сезон са ефектните сака. Модната ‘хитринка’ тук е те да бъдат носени с набрани или навити ръкави. Ако изберете едноцветен модел, съчетайте го с пъстра пола, и обратното.
Леопардовият принт е все така актуален и чудесно се съчетава с всички нюанси на бежовото и кафявото.

* С ангора

Дълго време съществуваше правилото полите и панталоните от тънки материи да не се съчетават с по-плътни блузи или сака. Сега обаче стилистите са на друго мнение. Те предлагат комбинации като ленена пола § пролетен пуловер от ангора.
Изглежда небрежно романтично, не мислите ли? 🙂

Да разгледаме и съчетанията от модния подиум, както и някои дизайнерски предложения:

 Yves Saint Laurent, Paul&Joe

Valentino, Nina Ricci

Roberto Cavalli, Tory Burch

D&G, Emilio Pucci

Emilio Pucci, L’Agence

Zac Posen, Maison Martin Margiela

Amanda Wakeley, Roksanda Ilincic

Valentino, Jil Sander

Missoni, Willow

Gucci, J. Mendel

Модерни цветове за Пролет-Лято 2012

12 Актуални тенденции за сезон Пролет-Лято 2012

Модерно през пролетта: Сако в ярки шарки

Панталони с флорален десен – хит през пролетния сезон

Базов пролетен гардероб за деловите дами