Брадавиците се лекуват у дома! Вижте как!

51
Добави коментар
Kapitolia11
Kapitolia11

Ето как можете да премахнете образувалите се по кожата ви брадавици с домашни средства!

Брадавиците са заразни! Те представляват образувания от мъртви клетки, които поразяват най-горния слой на кожата. Повърхността им е груба, а най-неприятното е, че могат да се появят по всяка една част от човешкото тяло. Най-често поразени са обаче лицето и ръцете.

Въпреки че няма безотказно лечение и премахване на брадавици в домашни условия, различни методи, тяхното комбиниране и най-вече тяхното въздействие върху организма на конкретния човек могат да доведат до желания успех. Ето кои са някои от най-препоръчваните методи за справяне с брадавиците у дома.

Когато се заложи на билколечение, се препоръчва сутрин и вечер поразените участъци да се мажат с тинктура от туя или невен. Като комбинация към това добре е да се приема и чай от ехинацея, от репей или ливадна детелина.

Друга домашна рецепта предвижда, брадавиците да се налагат по два пъти  на ден с лимонов сок или със счукан чесън.

На особена популярност за лечението на брадавици се радва и рецепта, при която глава лук се накълцва и се покрива със сол. След като предстой една нощ, от сока, който се е отделил от нея, се капва на заразеното място.

Ябълковият оцет също се препоръчва за лечение на брадавици, като от него се приготвя компрес, който вечерно време се поставя на болното място и се оставя до сутринта.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Публикувано в категории: Болести и лечение

Автор asya

ЕУКАРБОН / EUCARBON

ЕУКАРБОН е продукт на растителна основа с добавка от минерални компоненти; има лек лаксативен ефект, нормализира чревната перисталтика. Балансиращият ефект на продукта може да се обясни със способността на активния въглен да абсорбира токсините, отделени при действието на растителните компоненти от ревен и сена. ЕУКАРБОН има и лек ефект на дезинфектант.

Най-добрите билки за релаксация на мускулите

Прочетете какви билки можете да използвате при нужда.

АМБИКСОЛ / AMBIXOL

АМБИКСОЛ се препоръчва при заболявания на дихателните пътища с образуване на гъст секрет в бронхите. Сиропът втечнява секрета, облекчава дишането и съдейства за освобождаване на дихателните пътища. Улеснява отхрачването при остри и хронични състояния.

САРИДОН / SARIDON

САРИДОН е обезболяващо средство. Препоръчва се при ревматични болки, постоперативни състояния, простуди, главоболие и зъбобол, болки при месечен цикъл. Има температуропонижаващ ефект.

Полезно: рибено масло за бременните

Учени от университета в Западна Австралия доказаха, че рибеното масло е полезно за бебетата още в майчината утроба. Ако бременната приема капсули рибено масло, бъдещото дете ще бъде със здрав имунитет. Изследователите са категорични в заключението си – въпреки че молекулярният механизъм на това въздействие все още не е изяснен докрай

ИНКОНТАН / INKONTAN

ИНКОНТАН е лекарствен продукт с въздействие върху мускулатурата на пикочния мехур. Действа отпускащо и по този начин намалява болестния натиск на малки количества урина и неволното й изпускане. Лекува функционални смущения на пикочния мехур, свързани с прекалено чести позиви или неконтролирано изпускане на урина.

Как да се отървете от лунички у дома?

Много хора, които се сблъскват с проблема лунички, повече от веднъж са се питали: “Как да се отърва от луничките с домашни средства?”

Научете какво се лекува с черен оман (зарасличе) – народна медицина

Още войните на древния Рим са използвали черния оман (Symphitum officinale L.) за лечение на ставите, зарастване на рани и заздравяването на костите.

КЕТОСПРЕЙ / KETOSPRАY

10-процентият дермален разтвор КЕТОСПРЕЙ е предназначен за локално обезболяване. Продуктът е нестероидно противовъзпалително средство.

Народна медицина при гъбички по ноктите

Лекарственият пазар предлага цял куп медикаменти за лечение на гъбички по ноктите. Както всеки знае – това е доста упорит проблем.
Не пречи паралелно с медикамента да използвате и някое от доказаните народни средства

ИНДИПАМ / INDIPAM

ИНДИПАМ е диуретик, прилаган при високи стойности на артериалното налягане. В сравнение с други диуретици предизвиква по-леко увеличение на отделяната от бъбреците урина.

Сокът от бреза помага да зарастват раните

Лечебните свойства на сока от бреза са разкрити! Сега ние знаем как лекува рани.