Продават ни салами от магарета и коне

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Кости от трупове на 40 магарета и коне са открити край ямболското село Дражево. Костите са разпилени на три места в околността на селото. Те бяха намерени по време на екоакция. Това съобщиха от общинската епизоотична комисия в община Тунджа.Става въпрос за най-малко два тона месо от коне и магарета, което най-вероятно е отишло в нечий цех за производство на колбаси, твърдят специалистите. Според д-р Стоян Колев от областната дирекция на храните в Ямбол, костите са най-вероятно от заклани по нерегламентиран начин животни.

„Става дума за кланичен добив, което е криминално деяние, тъй като на територията на Ямбол и Сливен няма регламентирана кланица за клане на еднокопитни животни“, каза д-р Колев. Вместо салам с телешко, ядем с конско и магарешко, проблемът е много сериозен, заяви още д-р Колев, който е подал сигнал до областната дирекция на полицията в Ямбол.

До края на тази седмица останките ще бъдат загробени на определен общински терен, а служителите на полицията предприемат мерки по издирване на извършителите на деянието. Село Дражево се намира на броени метри от бъдещата магистрала „Тракия“, пише „Стандарт“.

Тепърва ще става ясно колко магарета и коне са изчезнали от селските дворове в сливенско и ямболско през последните месеци. Предполага се, че нелегалните производители на колбаси са наели криминална банда, която осъществява кражбите на домашни животни.